1000 kettlebell swing

Sikerült! :)

3 percenként kell 100-at csinálni, és így “kényelmesen” belefér a 30 percbe az 1000 swing. Nekem egy percre kb. 42-44 swing jutott, a 100-zal így 2:20-2:30 alatt végeztem, volt még fél perc pihenni. Érdekes módon az utolsó etap volt a leggyorsabb, 45-öt sikerült csinálni az első és a második percben is.

Kettlebell is, time-lapse is, challenge is

Megpróbáltam megcsinálni egyhuzamban 1000 kettlebell swinget (3 percenként 100, 30 percig), de sajnos csak 686-ig jutottam. Sebaj, majd legközelebb! :)

Legközelebb másodpercenként fotózom majd, jobb lesz a kamera helyzete is, és istenuccse normálisan végigcsinálom!

Sportos visszatérés

Nem is merem megnézni, mikor írtam utoljára bejegyzést, volt már egy ideje. És akkor is csak Linda-kvíz volt, nem valami eredeti kontent. Száni.

Tegnap, ahogy azt twitteren megígértem (elsősorban) saját magamnak, elmentem edzésre. Mit edzésre, edzésekre! Az alábbiakban a gondolataimat, de legfőképpen az érzéseimet fogom megosztani a kettlebell és a kravmaga edzésen történtekről. Ha az olvasótáborban bárkinek eszébe jutna, hogy hasonló délutáni-esti programot csináljon magának, az jól olvassa át a történetemet, és annak fényében döntsön.

17:30-18:00
El a munkából, egy laza gyrost betoltam, csak hogy ne legyek éhes. Közben tök véletlenül találkoztam Regivel, kerekezett hazafelé, és én meg pont megláttam. Adtam neki pár harapást :) Ezt követően lesétáltam az Üllői útról a Mester utcáig, mert a Mester utca 19. alatt lakik a Molnár Ferenc Általános Iskola, aholis a kettlebell edzés folyik.

18:00-19:15
Spanyolcsizma. Kerékbetörés. Felnégyelés. Kettlebell. Az első három még nem volt meg (bár 10 éve Zsoltiék nyaralójában volt “ki tud kisebb cipőt felvenni” verseny, ahol asszem 32-esig sikerült lemennem), a negyedik viszont igen, tegnap először. A kettlebell a legdurvább dolog, amit valaha életemben csináltam, láttam, olvastam stb. Elképesztően nehéz volt, még úgy is, hogy könnyített első edzéstervet kaptam, felét se csináltam annak, mint a többiek. Gyenge vagyok, könnyűnek találtattam. Mondjuk lehet, hogy kezdésnek nem egy 16 kilós követ kellett volna felvennem, de már nem volt más. Az edzés végére kaptam egy 12 kilósat, amikor már tényleg nem bírtam emelgetni a 16-osat, az egy kicsit segített, de még azzal is meggyűlt a bajom. Van olyan mozdulat, hogy swing, a két lábad közül felhúzod, aztán csípővel kidobod a súlyt mellmagasságig, főleg ezt csináltam végig. 3 perc alatt 55 sikerült, a többiek 100 fölött voltak, gyász :)

19:15-20:00
Edzés után nem tudtam járni. A lábaim szemlátomást megvoltak, de nem azt csinálták, amit én szerettem volna. Lépcsőzni szörnyű volt, mert bármikor fellázadhattak volna a lábak, szerencsére nem tették. Elsétáltunk Ervin kocsijához, merthogy négy szerencsés delikvens (a hatból) átmehet vele a Wignerbe kocsival. Tehát összesen hatan vannak olyanok, akik kettlebell után kravmagát tolnak, plusz Ervin, de ő sosem számít, másik bolygóról jött. A két edzés között többször megkérdeztem magamtól, hogy tényleg kell-e ez nekem. De már nem volt visszaút.

20:00-21:45
Kravmaga. A tevékenység, amivel jól kipihenheted a kettlebelles gondokat, not. Szerencsére annyira nem volt durva edzés, az első felében összekerültem egy 40 éves úrral, és az ő 15 (?) éves lányával, így hárman cibáltuk egymást, meg volt fejblokk, fojtás (remélem, most ez nem ly), szabadulás. Utána volt slow fight, váltott emberekkel, közben ott is fojtogatás és mindenféle egyéb kínzás. A végére már konstans fájtam, és a második pólómat izzadtam tele aznap. Aztán Ervin oszoljt vezényelt, és véget értek kínjam. Regi (köszi!) értem jött kocsival, így legalább gyorsan hazaértem.

A jelen
Sántítok két lábra, fáj mindkét combom, alig bírok ülni, fáj a hátizmom és a mellizmom is. Állítólag a mai napnál csak a holnapi lesz rosszabb…

A jövő
A telefonomba és a Calendarba már beírtam, hogy H-Sz 6-tól 7-ig kettlebell, 8-tól 10-ig kravmaga, és most is úgy gondolom, hogy ezt fogom csinálni. Az biztos, hogy ha heti kétszer ilyen háromórás edzésre járnék, akkor túl sok testsúlyos problémám nem lenne. Meglátjuk, mit hoz a jövő, az elhatározás mindenesetre erős.