A woni-sztori

írta:

| kategória: ,

A woni.ch az egy ilyen helyi ingatlan.com, de kicsi­ben. Sose hal­lot­tam róla koráb­ban. A Woh­nung az lakást jelent, és mivel Svájc­ban min­dent becéz­nek, ezért Woni.

Tör­tént az, hogy folyó­év janu­ár máso­di­kán, az esti órák­ban, a blog kon­takt form­ján keresz­tül meg­ke­res­tek. A robo­tok és spam­me­rek között meg­le­he­tő­sen nép­sze­rű­nek szá­mít az olda­lam, mond­hat­ni, egy­más­nak adják a vir­tu­á­lis kilin­cset, így eddig ebben sem­mi meg­le­pő nem volt. Gyor­san átfu­tot­tam a leve­let, kíván­csi vol­tam, hogy most éppen a mere­ve­dé­si zava­rom­ra érkezett‑e egy hasz­nál­ha­tó gyógy­mód, vagy pedig vala­ki min­den­kép­pen az engem jogo­san meg­il­le­tő örök­sé­ge­met sze­ret­né eljut­tat­ni hoz­zám. Egyik se. A woni.ch-tól írtak nekem, mond­ván, hogy a markert.hu‑n (pon­to­sab­ban ezen az olda­lon) a woni­hoz nagyon hason­ló olda­la­kat lin­ke­lek, de őket pont nem. Ez nem mehet így tovább! Lin­kel­jem őket, mert az jó lesz nekem.

Mivel volt már ilyen meg­ke­re­sé­sem a múlt­ban (150 dol­lár — én már akkor inf­lu­en­cer és bér­író vol­tam, ami­kor Scho­bert Nor­bert még nép­sze­rű volt), gon­dol­tam, hogy mer­jünk nagyok len­ni, így egy csep­pet sem komoly­ta­lan és maga­mat a leg­jobb szín­ben fel­tün­te­tő választ írtam nekik:

How much will you pay? :)

Mar­kert Lász­ló, CEO @ Mar­kert Laci blogja

Rög­vest jött a válasz, hogy 1–2 hóna­pig len­ne link­cse­re, akár 1 mil­lió meg­te­kin­tés is, és csak most, csak nekem, ingyen! Mivel a csó­ka úgy írta alá a leve­let, hogy “Deal? Greetz”, ezért rög­tön lát­tam, hogy komoly üzlet­em­ber­rel van dol­gom az ő olda­lu­kon is. Úgy vol­tam vele, hogy egy­szer élünk, nekem aztán nem fáj, ha a töb­bi ingatlan.com-koppintás mel­lett ott lesz még egy link, úgy­sem olvas­sa sen­ki sem a markert.hu/svajc egyik alol­da­lát sem (vagy mégis?).

Egy nap késés­sel jött a válasz (ekkor még min­dig nagyon korán vol­tunk az évben, janu­ár negye­di­ke volt), hogy akkor min­den rend­ben, men­jen a deal, küld­jem a ban­nert, indul a kam­pány, világ­si­ker! Én ekkor már készül­tem az év első mun­ka­nap­já­ra, pont abba bice­gett a bokám, hogy jpg/­gif/png/html5-ban­nert készít­sek, mert a blo­gom­nak éppen az albér­let­ke­re­ső sváj­ci­ak­ra van szük­sé­ge. Nem vála­szol­tam. Aztán janu­ár 23-án jött egy fol­low up a részük­ről, hogy most akkor mi van? Nem lesz üzlet?

Erre sem vála­szol­tam, csak ma reg­gel. Ma ilyen back­log­ége­tős admi­nos dél­előt­töt tar­tot­tam, írtam már egy fenye­ge­tő han­gu­la­tú leve­let a biz­to­sí­tónk­nak, illet­ve egy ese­de­ző­set a beteg­biz­to­sí­tónk­nak (erről majd bőveb­ben később). Jó, akkor vegyük elő ezt a wonis témát, és rea­gál­junk vala­mit. Kér­tek tőlem tehát ban­ne­re­ket négy méret­ben (nem vagy-vagy, hanem és), én kivá­lasz­tot­tam a leg­egy­sze­rűb­bet és leg­ki­seb­bet (300x250), és szak­mai pálya­fu­tá­so­mat meg­ko­ro­ná­zan­dó, készí­tet­tem egy ban­nert. Nem akar­tam átkat­tin­tók mil­li­ó­it fogad­ni a markert.hu‑n, ezért az álta­lam gon­do­zott fcvbz.ch (a VBZ a helyi köz­le­ke­dé­si tár­sa­ság, annak a seni­or csa­pa­tá­ban foci­zom jópár kol­lé­ga és/vagy barát és/vagy magyar tár­sa­sá­gá­ban) nép­sze­rű­sí­té­sét tűz­tem véres kar­don lobo­gó piros-fehér-zöld-kék-fehér-fehér­ke­reszt zászlajamra.

Egy évek­kel ezelőt­ti csa­pat­fo­tó, akik raj­ta van­nak, azok már nem vagy más­hol ját­sza­nak, a csa­pat fele le van vág­va, a betű­tí­pus a 2020-as évek­ben igen diva­tos Calibri.

Jött gyor­san a válasz (vasár­nap!), ami­től nagyon leko­nyult a zsúrsapim:

Good joke 😉 thank you… but now the deal is over… 😃 May­be in anot­her situ­a­ti­on… Have a nice day…

A gonosz ingatlannepper

Nem hagy­tam magam, engem sem para­fá­ból farag­tak, hanem mini­mum akácból:

I’ve added the link to my blog. Then I’ll remo­ve. Homega­te rulez! :)

Lász­ló, a rebellis

Erre vála­szolt egy nem ked­ve­set, ami­re én nem írtam sem­mit, hiszen én egy úri­em­ber vagyok. Viszont kis­vár­tat­va érke­zett egy újabb válasz, ami­től annyi­ra elkezd­tem röhög­ni, mint abban az órá­ban még soha:

Ok laz­lo.. i dont will be like this… I see you love your food­ball… You send us only one for­mat of the advert… we will disp­lay it 1’000 times… You don’t have to put a link on your blog for woni… its for free… enjoy it. I will inform you, when we pla­ced your ad on woni, then you have to be fast to see it . beca­u­se 1’000 are over very fast 😊 Wish you a nice evening

woni.ch — a leg­jobb fej ingat­la­nos oldal Svájcban

Nagyon bol­do­gan meg­kö­szön­tem, aztán kicsit később megint írt ez a ked­ves fia­tal­em­ber (nem vagyok sovi­nisz­ta, de még a leg­in­kább unat­ko­zó web­mes­ter­nő sem ér rá annyi­ra, hogy ilye­nek­ről leve­lez­zen velem), hogy a kam­pány éle­sí­tés­re került, élvezzem!

A sváj­ci szu­per­csa­pat — woni.ch és fcvbz.ch

Tanul­ság: olvass el min­den leve­let, megéri!


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük