Így járt anyátok velem

Gyerekek, ma egy történetet mesélek el arról, hogyan nézett ki nálunk egy átlagos péntek.

Azon a pénteken apát külföldre szólította a munka a szokásoknak megfelelően vonattal utaztunk be Zürichbe. Igenám, de én aznap visszatértem régi sikereim helyszínére, az opfikoni irodába, így aztán nem mentem Regivel Zürichig, csak Opfikonig.

Ez eddig nagyon bonyolult lehet azoknak, akik nincsenek tisztában Svájc, azon belül is Zürich kanton elhelyezkedésével, ezért ideteszek egy térképet.

Kloten a jobb felső sarokban, Opfikon mellette, Altstetten a bal alsó sarokban, Zürich alul.
Kloten a jobb felső sarokban, Opfikon mellette, Altstetten a bal alsó sarokban, Zürich alul. A kis házikó az otthon, az aktatáska az iroda.

Most, hogy mindenkinek megvan a kettes a svájci földrajz érettségin, mehetünk is tovább.

Szóval Regi ment Zürichbe, én pedig Opfikonba. Igenám, de a délelőtti meetingem után átmentem Zürichbe, az altstetteni irodába, hogy ott fejezzem be a munkanapot. Sokáig dolgoztam, fél 7 után még bőven benn voltam. Ekkortájt hívott Regi, aki időközben hazament, aztán elment az ovihoz kocsival, majd hazavitte a gyerekeket. Kérdezte, hogy eljöjjön-e értem, mert akkor tudunk együtt bevásárolni.

Mondtam neki, hogy milyen kedves, és hogy persze, jöjjön csak. Hübrisz!

7 körül hívott megint, hogy az iroda előtt áll, mehetek le. Megyek már, mondtam, még megírok egy emailt, aztán indulok is. Email elküld, gép hibernál, megyek le a lépcsőn. Már a földszinten voltam, amikor eszembe jutott, hogy a napot Opfikonban kezdtem, és milyen rendes Regi, hogy Klotenből eljön értem egészen Altstettenig, pedig ez nincs olyan közel, mint Opfikon.

Ajajj.

(telefon) Szia, Regi! Azt hiszem, hogy reggel elfelejtettem mondani neked, hogy Opfikonba megyek, de utána átmegyek Altstettenbe. Szóval most itt vagyok az altstetteni irodában, nem Opfikonban.

Fél perc néma csend a vonal túlsó oldalán. Meg az innensőn is, én ilyenkor jobbnak látom, ha hallgatok. Olyan ez, mint a farkasszem, csak vakoknak, hanggal.

Aztán eljött értem Zürichbe, és elmentünk együtt vásárolni.

#elmúlt8év

One Reply to “Így járt anyátok velem”

  1. Azért gondolom vett egy olyan nehezen átlélegezhető párnát is ugye? Nézd meg a gugli historyt is, ha arra keres, hogy “özvegyi ellátás svájc”, akkor minden rendben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *