Ikea hack: gyerekágyból íróasztalt

Az Ikea hackről ez jutott eszembe:

Ikea hekk

Ez mondjuk annyira off-topic, és annyira rossz, hogy bocsánatot is kérek miatta. No, de inkább haladjunk a témában!

Szóval Kata és Zizi kaptak pár hete egy emeletes ágyat, mit ágyat, emeleteságy-komplexumot! Ez volt az első és egyben az utolsó bútor, amit a Conforamában vettünk. Nem szar, nem gagyi, de bennem valami elszakadt, amikor egy csavart sikerült eltörnöm, miközben csavartam be. Egy csavart. Eltörtem. Kézzel. Az emeletes ágy – a Conforamának se kell az Ikeába menni a hülye nevekért, mert az ágy neve TAMTAM – egyébként így néz ki, csak rózsaszín, ahol ez a lenti kék:

TAMTAM

Szóval a gyerekek kaptak új ágyat, így a régi, ikeás ágyak feleslegessé váltak. Egyet sikerült elpasszolnunk, de még mindig maradt egy. Regi mondta, hogy valahol látott egy cikket, amiben egy pont ilyen ágyból csináltak íróasztalt. Neki is estünk, ez volt a kiinduló állapot:

Ikea Sundvik

A teendők:

 1. Le kell csavarozni az innenső lécet, nem kell az!
 2. Az ágydeszkát vissza kell rakni a felső állásba, ahogy az csecsemőknél használatos.
 3. Innentől kezdve az ágy asztal bútor igen instabil, mivel az egyik felét semmi sem tartja össze. A következő pontig csöndben imádkozni kell.
 4. Én mindkét oldalon odakötöttem igen maszek módszerrel az ágydeszkát (vannak rajta lyukak) az ágy innenső lábaihoz (azokon is vannak lyukak), és jól meg is feszítettem a zsineget. Így igen kicsi az esélye, hogy lezuhanjon a leendő íróasztal leendő lapja. Aki szeretné, oldalról megfúrhatja az egészet, és mindkét oldalról 1-1 csavarral meg lehet csinálni még biztonságosabbra.
 5. Innentől az ágy már inkább asztal, mint ágy. Viszont az ágydeszka igen hülyén néz még ki.
 6. Az Ikeában lehet kapni – figyelem! – asztalvédőt, amiből kettő pont nem elég, három viszont már sok. Az ember ügyesen, snicerrel méretre vágja, ujj marad, és akkor már tényleg igazán asztal benyomását fogja kelteni az ágy. Én le sem ragasztottam ezeket a műanyag lapokat, mert nem csúszkálnak, és a mindenféle vizes balesetek után egyszerűen leszedhetők, száríthatók, cserélhetők stb.
 7. Kell még egy vagy két szék, és egy vagy két gyerek. Kész!

Ez lett az átmeneti eredmény, mielőtt még telerakták volna az asztalt babaházzal, szívószálra ragasztott állatokkal, babákkal, bigyókkal, tollakkal stb.:

4 Replies to “Ikea hack: gyerekágyból íróasztalt”

 1. milyen kis helyesek :-) és milyen nagyok, hogy már emeletes ágyat kapnak! ki alszik felül? nálunk is épp ágycsere projekt van, hatalmas mérföldkő megválni a babaágytól (legalábbis nekem) :-/

 2. természetesen Kata van felül :)
  nálunk az ágycsere-program már akkor megkezdődött, amikor kijöttünk, akkor kaptak először új kiságyakat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *