Hoffmann

Van ez a videó erről a nem túl okos néniről.

Kielemezte a Cink, a 444, az Index, és minden minimálisan független híroldal. Igazuk is van teljesen, de szerintem a legfontosabb dolog felett elsiklottak (ld. a videót 2:09-nél).

A tankönyvek a legfontosabb taneszközök.

Szerintem az elmúltháromésfélév legnagyobb faszsága.

A személyes tapasztalatom az, hogy a világ legjobb tankönyve szart sem ér, ha egy alulfizetett, motiválatlan és/vagy lehetetlen helyzetbe hozott tanárnak kell belőle tanítania. Illetve ha egy tanár tényleg érti a dolgát, akkor a tankönyv nem hogy másodlagos, de inkább tizedleges fontosságú (ha van egyáltalán ilyen szó). Ha a taneszközt tágabb értelemben veszem (minden olyan “dolog”, ami a tanuláshoz kell), akkor a legfontosabb taneszköz a tanár, kérem szépen. Őket kellene megfizetni, megbecsülni, és – hogy teljes legyen a tripla alliteráció – megmotiválni. A tankönyveket meg békén kellene hagyni, nem központilag írni, nem központilag elosztani.

Ha a taneszköz szűkebb definíció szerint az, amit a boltban meg lehet venni, akkor is vitatkoznék a fenti állítással. Tábla, kréta, whiteboard, marker, füzet, toll, ezeket én többre tartom. (Érettségire tanultam először tankönyvből, addig nem kellett, persze anno még nem volt Wikipedia.)

One Reply to “Hoffmann”

  1. hol éltem én, hogy erről semmit sem tudtam? Igaz, kikérdezni sose kellett a leckét.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *