Nehéz időnként a blogger élete. No nem elsősorban azért, mert a történések nyomon követése, az események átélése vagy a problémák megoldása nehéz, hanem mert valamilyen szinten ezeket meg kellene örökíteni. Ez az, ami még nem jól megy. Meg ugye el kéne dönteni előbb-utóbb azt is, hogy milyen blog legyen ez. Bár most meg az a jó, hogy nincsenek megkötések.
Ugorjunk.
Pénteken életem új szakaszába léptem — mondaná a teátrális Laci. Helyette inkább az legyen, hogy pénteken voltam először “dolgozni”. (Regi vasalt nekem nadrágot. Köszönöm!) Rengeteg papírt kellett kitölteni és aláírni, ennyit évek óta nem írtam kézzel. Kissé furcsa, hogy ennyi idősen továbbra sem tudok két aláírást némiképp hasonlatosan produkálni, de majd belejövök. Emlékszem, kiskoromban mennyire féltem, hogy nem lesz olyan igazi felnőttes aláírásom, és akkor milyen rossz lesz az, amikor az esküvőnél alá kell írni a nevemet.
Szóval a HR-es kitérő után átvittek az igazi helyemre, ahol megismertem a főnökömet, meg néhány kollégát. Ezután pedig kezdetét vette a felkészítés, miszerint órákat meséltek nekem arról, hogy akkor most mi is lesz a feladat. (Illetve ilyen konkrét megállapításig nem jutottunk el, de jól haladunk.) Érdekes volt hallgatni ezt a temérdek új dolgot, feldolgozni a hallottakat, képet alkotni mindenféle folyamatokról meg a rendszerek felépítéséről, működéséről. (Most beugrott egy buzzword, hogy active listening. Tyű.) Néha átfutott a fejemen az, hogy vajon mennyire volt hasznos az a sok-sok tárgy, amit egyetemen tanultam hallgattam elvégeztem. Tényleg nem a konkrét tudás a lényeg, azt nem lehet, és nem is kell megtanítani. (Bár számonkérni vicces.) Az, hogy az elsőre hallott dolgokat nagyrészt átlátod és megérteted, vagy legrosszabb esetben kérdés nélkül utánanézel a homályosabb részeknek — szerintem nagyjából ennyit lehet elvárni. A többi csak extra.
A péntek hátralevő részéből kiemelném a szigetszentmiklósi Bucka Pub Steak House meglátogatását, ahol végre sikerült valóra váltanom gyermekkori álmomat, és ettem egy jó vastag steak-et — angolosan (ejtsd véresen). Emlékszem, régen hébe-hóba a házi rántott husi felvágáskor a közepén rózsaszín volt. Ilyenkor jött a sápítozás, hogy “jaj, nem sült át”, meg hogy “meg ne egyed, mert elrontod a gyomrod”. A tatár beefsteak-kel való közelebbi és mélyreható megismerkedést követően rájöttem, hogy nem kell valamitől félni pusztán azért, mert nyers húst tartalmaz. Nem mondom, elsőre így is furcsa volt a két és fél centis bélszínszelet, aminek a középső másfél (!) centis része nyers volt, de ha az ember félreteszi az előítéleteit, akkor rájön: a steak nagyon jó, és így az igazi.
Hogy a life, a firm és a cook (meg persze a regi) kategóriák után kibiggyeszthessem a manit is, ahhoz el kell mondanom, hogy megérkezett a break.com-os pénz a PayPal accountomra. 400 dollár, levonások nélkül. Mivel 400 forintért verifikáltam magamat a PayPalnál, így nincsen semmilyen megkötés a visszautalásra, 25000 forint felett pedig tranzakciós díj sincsen, így a pénz gyakorlatilag teljes egészében egy hét múlva rá fog kerülni a bankszámlámra. Kissé hihetetlen dolog, hogy tényleg lehetséges egy nem egész egy perces videóval ennyi pénzt keresni, de hát kezdek beletörődni. Amikor meséltem erről a bátyámnak (aki ugye Kari, egyébként meg operatőr), felcsillant a szeme. Hja, ha az ember még ért is a témához, akkor korlátlan lehetőségek vannak előtte. (Pl. break.com-on 2000 dollárt adnak egy jó kis rövidfilmért, amit 1) te csináltál, 2) kikerül a főoldalra.)
Hogy még kicsit húzzam e már-már olvashatatlan hosszúságú bejegyzést, megemlékeznék arról, hogy két nap alatt megnéztük a Prestige‑t és az Illuzionistát is (egyikben sincs C), így mintegy varázsolós hétvégét teremtve. (Beficcen a film is.)
Vélemény, hozzászólás?