A kerékcsere

Bevezetés #1
F. Regina (aki később férjezett nevén, M. Reginaként folytatta pályafutását) gödi lakos Suzuki Swift típusú gépjárművét 2007 tavaszán elvitte kerékcserére. Regina az alkalomhoz illő öltözetet viselt: kis nyári ruhácska, szandál, napszemüveg. Időpontja volt, és mivel nem szeret késni, ezért már 5 perccel korábban megérkezett a garázsba. Szépen beparkolt, leállította a motort, sebességben hagyta az autót, behúzta a kéziféket, kiszállt, köszönt. A melós úr is illedelmesen köszönt, benézett a hátsó ülésre, majd a csomagtartóba is, mindkettőt üresnek találta. Reginához fordult, és megkérdezte:
– És hol vannak a nyári gumik?
– Ja, azokat hozni kell?

Bevezetés #2
Előző történetünk hőse, aki immáron M. Regina (szül. F. Regina) kloteni lakos kerékcserére vitte Audi A4 Avant típusú gépjárművét valamikor 2013-ban. Kerekek bepakolva, öltözet a feladathoz és a közönséghez igazítva. Parkolás, kiszállás, séta a munkafelvételi pulthoz. Sajnos a műhely padlója mindenféle olajfoltokkal volt tarkítva, az egyik ilyenen Regina megcsúszott, a feszülten figyelő szakik előtt először csinált egy dupla leszúrt Rittbergert, majd hanyatt esett.

(…)

Amikor Regi ezeket a sztorikat évekkel ezelőtt összehozta, majd elmesélte, akkor nem hittem volna, hogy a családban kerékcsere témában lehetne ennél erősebbet összehozni. Aztán eljött a hétfői nap.

Október 29-e egy csendes vasárnap este volt. Kaptam egy hírlevelet a korábban már említett nem túl messzi szervíztől, hogy vegyek új Audit, vagy ha már spúr vagyok, legalább kerékcserére menjek. Az ötlet nem rossz (mármint az utóbbi), mivel lassan kezdetét vette a svájci ősztél. Mivel 2017 van, az időpontfoglalás egy pöpec online tool keretein belül történt, lehetett választani napot, órát, percet, megadni az autót stb. Tanulva a korábbi esetekből a kerekeket már tavasszal a szervíz kerékhotelében helyeztettük el, így aztán se elveszteni, se otthon hagyni nem tudtuk. Hogy véletlenül se felejtsem el az időpontot (jegyezzük meg: hétfő, 15:00!), csináltam magamnak google-ös emlékeztetőt, naptárbejegyzést Outlookba, illetve az oldschool papír alapú naptárba is beírtam, hogy kerékcsere.

Eljött a hétfő. Reggel még talán be is jelentettem az otthoni plénum előtt (szerk.: ekkor Regi már nem volt otthon), hogy délután viszem a kocsit kerékcserére. Elmentem dolgozni biciklivel (a 300 méter az mégiscsak 300 méter). Közben az alábbi üzenet fölött siklott át a tekintetem.

Haladtak tovább az órák, volt egy meetingem egytől, ami miatt késtem a következőről, ami kettőkor kezdődött, ami miatt késtem a fél hármasról. Viszont, tudva a prioritásokat, itt már a kezdést követően bejelentettem, hogy nekem halaszthatatlan teendőim vannak, szóval három előtt lépnem kell. Sikerült is elszakadnom kedves kollégáimtól, rohantam le a biciklitárolóhoz, hogy gyorsan hazatekerjek, hogy gyorsan elvigyem a kocsit. Ekkor hívott Regi:

Regi: El tudnád gyorsan küldeni az IKEA Family Card vonalkódunkat?
Laci: Rohanok haza, nem ér rá 10 perc múlva, mikor végzek? (szerk.: nem mondtam, hogy miért rohanok és mivel végzek!)
Regi: Itt vagyok a pénztárnál.
Laci: OK, küldöm.

Elküldtem a screenshotokat, robogtam hazafelé. Közben felhívtam telefonon Évit (lö anyós), hogy dobja le nekem a slusszkulcsot. Hazaértem, beálltam a terasz alá, felvettem az “elkapom a kulcsot, de baromi ügyesen, hogy ne ejtsem el, de el se törjön a kezem” pózt. Évi kihajolt, és leszólt:

Nincs itt a kulcs, Regi elvitte a kocsit.

Arcom:
Arcom

Gyorsan felhívtam Regit, gondoltam, akkor most jön az, amit a BTK “verbális családon belüli erőszak mobilkommunikációs eszközzel” címszó alatt definiál.

(…)

Megbeszéltük a dolgot. Utána gyorsan elbicikliztem a szervízbe, és elmondtam, hogy igen, én vagyok az, aki biciklivel, autó nélkül jön kerékcserére. Megértőek voltak, mivel németül beszéltem.

Miután ez lezajlott, rendeztünk egy gyors post mortemet, hogy mi ment félre. Én 100%-ig magabiztos voltam, hiszen minden információt mindenkivel megosztottam, gondoltam.

Azért kiderült pár turpisság:

  1. reggel azt mondtam, fél négyre viszem a kocsit;
  2. a naptárba négyet írtam, Regi ekkora már hazaért;
  3. Regi indulás előtt pont beleírt ugyanebbe a naptárba, a matricától 5 centire, de nem vette észre a bejegyzésemet.

Szóval itt tartunk most, szombatra kaptunk új időpontot, amikor Évi próbál majd szerencsét a kerekekkel és a gyerekekkel. Lehet, hogy abból még jobb sztori lesz?

4 Replies to “A kerékcsere”

  1. kedvenc szingliestés foglalatosságom az új posztjaidat olvasni, erre most nincs semmi, hát kössz.

  2. lehet kérni témát, hajrá! ha nincs jobb, a következő egy nagyon izgalmas “foci 2017” lesz rengeteg statisztikával! :)

  3. a kerékcsere vége az lett, hogy a nyári gumikat – amiket már az előző nyárra is fenntartásokkal ajánlottak használatra – sikeresen bespájzoltattuk egy jelentékeny összegért a kerékhotelbe. tavasszal tehát azzal kezdünk, hogy a fél évig tárolt gumikat kidobatjuk, és újat veszünk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *