Ταΰγετος +

írta:

| kategória: ,

Teg­nap Regi rósejb­nit sütött fri­tőz­ben. (Egyik leg­szebb magyar mon­dat ever.) A kony­ha­pul­ton a fri­tőz mögött állt a bébi­étel-mele­gí­tő beren­de­zés, ami az egyik leg­hasz­no­sabb baba­kel­lék, amit eddig vet­tünk. (A másik a mik­rós cumis­üveg-ste­ri­li­zá­ló.) Én kap­tam a nemes fel­ada­tot, hogy iva­dé­ka­im­nak ételt mele­gít­sek. Fog­tam hát a cumis­üve­get (jobb kéz­zel, mivel jobb kezes vagyok), és be akar­tam rak­ni mele­ged­ni. Alka­ro­mat sike­re­sen hoz­zá­érin­tet­tem a fri­tőz­höz, minek­utá­na 180 fokos olaj­ban sült ki bőröm egy kis része.


Sült Jobb (beke­rül­het­ne az alkot­mány­ba is)

Az embe­ri test jelen­tős mér­té­kű önvé­del­mi mecha­niz­mus­sal van ellát­va, így keze­met — ben­ne a cumis­üveg­gel — még jelen­tő­sebb mennyi­sé­gű károm­ko­dás mel­lett igen gyor­san elrán­tot­tam az olaj­sü­tő­től. A cumis­üveg tar­tal­ma hideg, a jobb alka­rom fájós maradt.

Mivel a mun­ka nem volt elvé­gez­ve, a cumis­üve­get átvet­tem bal kezem­be, majd óva­to­san benyúl­tam a fri­tőz mögé. Alka­ro­mat megest hoz­zá­nyom­tam a for­ró (181 fokos) olaj­sü­tő­höz, és az elő­ző bekez­dés­ben rész­le­te­zett módon jár­tam el ezt követően.


Sült Bal (meg ez is)

Tanul­sá­gok

  • Hiá­ba az óva­tos­ság, az ember ügye­seb­bik kezét kevés­bé sér­ti meg, ha mind­ket­tő­vel ugyan­azt a tevé­keny­sé­get vég­zi — rosszul.
  • Ha annyi karom len­ne, mint Goró­nak, ez a poszt való­szí­nű­leg négy képet tar­tal­maz­na, nem csak kettőt.
  • Egé­szen addig hasz­ná­lom véges erő­for­rá­sa­i­mat (kezek), amíg ki nem fogyok belő­lük, majd ekkor átté­rek a vég­te­len erő­for­rás (agy) hasz­ná­la­tá­ra, gon­dol­ko­zom egy kicsit, majd arrébb rakom a fritőzt.

Comments

2 hozzászólás a(z) “Ταΰγετος +” bejegyzéshez

  1. A tör­tén­te­ket őszin­tén saj­ná­lom, a leírást viszont rop­pant mód élvez­tem. A későb­bi­ek­re javas­lom a sérü­lé­sek elke­rü­lé­sét, ugyan­ak­kor a humor­ér­zék és stí­lus megtartását. :)

  2. köszi :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük