A nap híre: Regi, mindjárt otthon vagyok!
A nap rossz híre: addig sajnos még van egy egész hétvége.
Minden hasznos dolognak vége van egyszer, így ez az egyhetes ismerkedés + tréning sem tarthat örökké. A mai nap korán kezdődött, fél 8‑kor volt egy bemelegítő telkóm itt a hotelszobában, aztán siettem az irodába, mert volt egy második negyed 9‑kor. Meg 9‑kor, 10-kor és 11-kor :) Ez utóbbi egy ún. code review volt, és egy kissé elhúzódott, mert negyed 6‑kor úgy telefonáltak utánam a többiek, hogy már indulnának, csak rám várnak. (Jól van, túlzok, csak 3,5 óra volt az egész, volt benne egy 3 órás szünet. De ennyi elég is erről a témáról.
Munka után irány észak, ahol az egyik kolléga tartott diszkrét sütögetést a házában. A kanadai BBQ szokásokról elég annyit tudni, hogy ugyanolyan, mint az Egyesült Államokban, és pont az ellenkezője annak, ami nálunk van. Otthon ugye adva van a férfi, aki a sütögetést megelőző három órát már az előkészületekkel tölti, fát vág és/vagy szenet vásárol és/vagy tüzet rak és/vagy begyújtófolyadékot öntöz mindenre stb. Aztán elkezdenek sütni, a hús beleesik a parázsba és/vagy szénné ég és/vagy a férfi rosszul mérte fel a szükséges parázsmennyiséget, így a parázs a sütés közepén hamuvá foszlik és/vagy a sütést követő hétvégén is lobognak még a lángok. Errefelé ez úgy néz ki, hogy vesznek gázüzemű barbecue-masinát, ha akarják használni, akkor sütés előtt egy perccel bekapcsolják, aztán ha kész a kaja, akkor meg ki. A képen látható verzió a kicsi fajta, a nagy L‑alakú, van benne beépített hűtő, és akkora, hogy néhány példány szabad szemmel látható a Holdról.
A sütögetés maga jó volt, volt pár grillkolbász, nagy szelet steakek, némi sajt és krumpli, saláta nem volt, mert lányok se voltak. Evés előtt-alatt-közben sokat beszélgettünk, a probléma az volt, hogy elsősorban franciául, így viszonylag passzív hallgatóság voltam. De nem baj, így is elég jó volt a hangulat, ittam három egész üveg kanadai sört. (Ez 3x341ml‑t jelent, eddig nem jöttem rá, miért pont ennyi, “oz”-ban ez 11,5 körül van.) Sok téma előkerült, a legtovább a majom esete a békával c. youtube videó boncolása tartott. Közben megkóstolták az általam hozott pálinkát, amit meglepően “smooth”-nak és finomnak találtak — csak annyit erről, hogy Agárdi. Aztán előkerült egy Xbox 360, amin tini nindzsa teknősöset játszottunk, khm. Volt még egy másik fan is a csapatban, de ő se tudta, hogy mi Michelangelo kedvenc pizzája, szégyen! (Tippelni lehet kommentben, de most a győztes nem kap semmit, csak két naugyét.) Aztán már este 10 fele járt az idő, szóval a főnök felpakolta a maradék csapatot, és hazafuvarozott minket. Rendes tőle, meg aztán csak két páleszt ivott :) (FYI, én nem ittam egy kortyot sem, csak egy argentín vörösbort kóstoltam még meg.)
Holnap több tervem is van, először is, addig alszom, amíg tudok. Ebédelni a Chez AshTon nevű helyen fogok, poutine-t mindenképpen, ami egyrészt “a” kvebeki étel, másrészt pedig szósszal/sajttal leöntött hasábburgonya. Este megnézem a Moulin Image-t, ami tulajdonképpen hatalmas silókra projektorokkal vetített képek.
Vélemény, hozzászólás?