No, túl is vagyunk az ittlétem felén. Adós vagyok még néhány dologgal.
Tegnap este ott hagytuk abba, hogy mit csináljak. Végül azt csináltam, hogy bementem a városba, aztán le akartam menni a spába, de foglalt volt, így szobakerékpároztam, majd miután felszabadult a spá, oda is bementem.
1.) GYM: az edzőterem vicces, van egy szobakerékpár, két futópad, egy ellipszis, egy konditermi gép (a középreállós-súlylehúzós) és tíz súlyzó.
2.) SPA: van egy jacuzzi, előttem egy keleti pár használta, khm, kellemetlenül fura szaga volt a víznek utánuk, szóval fürdés után rohantam a szobámba fürödni. Remélem, nem kaptam el semmit.
Mivel elég késő van, két témát még leírok, hogy ne felejtsem el, szerintem holnap kifejtem bőven őket: “Gyalogosátkelőhelyek”, illetve “Quebec és a függetlenség”.
Sok munkával, illetve délután tréninggel telt a napom, ebédelni egy olasz étterembe mentünk, ahol négyszögletű pizzát ettem. És szórtak a tetejére kesudiót. Ez már valami!
Este pedig munkavacsorán vettem részt (a team dinner azért elterjedtebb kifejezés), ahol végre relatíve normális kaját ettem, a Subway-től már kicsit herótom van. Soupe á l’oignon á la bière rousse, gratinée au fromage suisse és Supreme de poulet au Camambert de Portneuf, confit d’ognion perlés au Brandy, sauce échalote volt, azaz ettem egy hagymalevest és egy csirkemellet körettel. (A francia konyhaművészet titka, hogy az utolsó hozzávalót is felsorolják az étel nevében, ez igen kívánatossá tesz mindent. Kelesztett lisztes minicipó élesztőgombával, finomított tengeri sóval és szénsavmentes ásványvízzel, kemencében sütve = zsömle.)
Több tucat levelet kapott a szerkesztőség, hogy miért nincsenek képek. Tessék, itt a három legjobban sikerült.
Vélemény, hozzászólás?