Kelés 3:45-kor, felszállás valamikor 7 előtt. Fél 9‑kor már Frankfurt repterén voltunk, amiről röviden meg is emlékeznék kicsit. Én ekkora repteret még életemben nem láttam. Ameddig a szem ellát, addig mindenhol reptér, balra reptér, jobbra reptér, előre meg megy a busz vagy 10 percig. Hatalmas buszgarázs a terminál alatt, kiszállás után szintén tíz perc séta kellett a csomagokig. Valószínűleg taktikai okokból ekkora a reptér, mert a csomagok pont akkor értek oda, mint mi, így aztán a máshol oly természetes várakozás és tolongás itt nem volt. A csomagokkal felszerelkezve beugrottunk egy taxiba (itt a taxik 90%-a E‑osztályú Mercedes, nagyszerű bézs színnel. A 25 eurós út után megérkeztünk a hotelba, ami – mint számomra az előbb kiderült – ötcsillagos, a neve pedig Inter Continental Frankfurt. Lepakolás után meg irány a Cég, ami olyan 40 perc alatt elérhető a fantasztikus S3 vagy S4 vonallal, de ebben bő negyedóra gyaloglás is van. Nem baj, legalább edzünk, napi kétszer.
Benn megkezdődött a nagyszabású oktatás, melynek keretében bemutattak a fél osztálynak (szerencsére hétfőn, szerdán és pénteken az emberek kb. negyede jár csak be, így kevés emberről van szó), majd Norman (aki az én mentoromnak néz ki) órákon keresztül mesélt mindenféle dologról. Közben volt ebéd, ami az irodaépülettel szomszédos kantinban zajlik, mégpedig úgy, hogy mindenkinek egy mágneses kártyára kell pénzt raknia, és azt húzzák le, amikor megveszi az ételt. Szintén érdekes, hogy (legalábbis) itt nem adagok vannak, hanem minden ételfajtának egy ára “kilóra”, és aztán annyit fizetsz ki, amennyit szedtél. 8 euróból elég jó kaját és salátát lehet összeállítani, és ihatsz egy pohár vizet is – nem szabad belegondolni, hogy ez mennyi pénz forintban…
3 körül végeztünk a mai oktatási anyaggal, ekkor Frank (aki István Normanja) kocsival kivitt minket Rodgauba, ahol egy másik Cég hatalmas raktárját mutatták meg nekünk. Itt reméltem, hogy kapok ingyen Ronaldinho‑s posztert, de nem, mert a bácsi nem adott. Átverés!
Ezután következett a nap legígéretesebb eseménye, az esti vacsora. Azt hittem, hogy egy görög étterembe megyünk, de kissé mellényúltam, mert egy tradícionális bajor étterem volt. Itt jó hangulatban sörözgettek azok, akik sort ittak, és üdítőztünk mi, többiek. Ettem egy véres steak-et, amit azonban a szakácsnéni jól átsütött, így véres nem volt, de legalább tocsogott a zsírban. Sebaj. Kezdek fáradni, mert már este 11 van. Búcsúzóul itt van pár kép.
Vélemény, hozzászólás?