Műszaki rajzoljunk!

A múlt héten (pontosan 12-én, Gabriella napon, boldog névnapot, Gabó!) volt (elvileg) a leadása egy fantasztikus tárgynak, név szerint a Műszaki ábrázolásnak. Nem véletlenül rettegtem én ettől a tárgytól már hónapokkal ezelőtt, hihetetlen sokat szenvedtünk Bálinttal, míg végül sikerült mindent elfogadható szinten megrajzolni.

Több hétvégén is összeültünk, és rajzoltunk serényen órákon át. Nem értettük, hogy most akkor mit meg hogyan, de azért dolgoztunk a rajzokon. Csütörtök este még egy utolsó drawing session volt, el is tartott péntekig. Aztán Bálint leadta a rajzainkat határidőre. Jött is gyorsan a visszajelzés:

A rajzok katasztrófálisak…… 7. rajz: különböző irányú sraffozások….több databból áll? a méretezés teljesen hibás. csak olyant szabad megadni, amelyiket mérni lehet! Rossz a vetületi rend!!! szövegmezőt ki kell tölteni! fogaskerék: a táblázatban hülyeségek vannak írva.. a rajzot méretezni kell!!! a fogaskerék rajzra példa van a könyvben!! 9. rajz: vetületi rend rossz!!!! a metszés vonalát jelölni kell! a könyvben olvassa el!!! csavarrajz: az alsó lemezben menet kell legyen! csavarral együtt kell ábrázolni!!! nincs a rajznak címe!

Fasza… No mindegy, Bálint visszaszerezte a műalkotásokat, és a hétvégén megpróbáltunk mindent kijavítani. És… úgy néz ki, sikerült, mert nekem hármas lett. (Bálintnak meg most már hetente változik a tárgyfelvétele, időnként már minden tárgya megvan, de aztán eltűnik az összes, mert kitörlik. Ez a BMF.)

És akkor most itt ülnek a csodálatos rajzaim, bescanneltem őket az utókornak.

Mai alkotásaim

Nap?
Ez az első alkotásom, amit sokáig csináltam. Először átlósan csináltam meg, aztán függőlegesen és vízszintesen. A ceruzát lazán tartottam, és direkt lettek ilyen görbék a vonalak.

Bárányok?
Második alkotásom, viszonylag gyorsan kész lettem vele. Ez egy úgymond szalag, ami tele van bárányokkal. Érdekes.

Bog?
Az utolsó, ezt csináltam a legtovább. Szerintem tök jó lett, plusz még az alkotó ujjai is látszódnak. Csak az a rossz, hogy kicsit eltompult a cerka a végére, és így nem lett olyan jó. Meg aztán a kriksz-krakszok nem 3D-sek, csak egymás alatt-fölött mennek, ami további hátrány.