Gasztroblog az elmúlt hetekről

1. Station Pub, Göd
Másfél hete voltunk, egy forgalmas szombat estén, amikor rajtunk kívül egyetlen vendég sem volt ebben grilles-vadnyugatos-rögbis étteremben. Viszont ettünk két hatalmas burgert (csirkés a lánynak, marhás a srácnak), meg egy halom steakkrumplit. Volt kedves előétel is, és mindenestül nem volt több a vacsi 4000 forintnál. Megéri, ajánljuk, az igazi steakekre kiváncsiak vagyunk.
Ár: 4/5
Minőség: 5/5
Hely: 5/5
Hangulat: 2/5

2. Visszafogott grillezés, Göd
Másnap, azaz vasárnap. Tescoban vásároltunk be szépen, aztán meg jól megsütöttünk mindent, például mexikói fűszerezésű csirkemelleket és bajor grillkolbászokat. Utóbbiakat megégettük az egyik, majd a másik oldalukon is, persze véletlenül. Köretnek görögsaláta, szintén home-made (és sangria).
Ár: 5/5
Minőség: 3/5
Hely: 5/5
Hangulat: 5/5

3. Burzsuj grillezés, Göd
Szerdán a Corában vásároltunk, ezúttal garnélarákocskákat, lepényhal- és lazacfilét. Az előbbiek nyárson, utóbbiak simán grilleződtek meg, mindegyik nagyon finom volt, bár a lepényhal diós íze kissé furcsa volt. Köretként sült zöldségek szolgáltak (meg áfonyapálinka és rosé-fröccs).
Ár: 2/5
Minőség: 5/5
Hely: 5/5
Hangulat: 5/5

4. Kétfogásos menü, Szigethalom
Szombaton, Auchanban vásároltunk, majd mi magunk készítettük el a nagyszerű sajtkrémlevest, és a tzatzikival töltött, héjában sült krumplit és a póréhagymaszósszal leöntött sült csirkemellet. Utóbbi tanulsága az, hogy a blansírozás vízzel való leforrázást jelent, nem főzést-forralást. Mindenesetre minden nagyon jó lett.
Ár: 5/5
Minőség: 5/5
Hely: 5/5
Hangulat: 5/5

5. Kis Borostyán, Budapest
Múlt hét vasárnap. Kellemes, családias vendéglő a Lágymányosi utcában. Halálfélelem a ventillátor miatt, Tim Roth-ra hajazó, fiatal pincérsrác. Kagylóval-sajttal töltött csirkemell, ráksaláta, mozarellás-pepperónis bélszínlángos salátaágyon, kókuszparfé, szóval a hagyományos magyar konyha. Nagyon jó volt, ezt is ajánljuk, bár a számla borravalóval 7000 fölött volt a végén. (Este Aszú Fordítás, hm…)
Ár: 3/5
Minőség: 5/5
Hely: 5/5
Hangulat: 4/5

6. Mexikói buli, Szigethalom
Kedden, Auchanos bevásárlást követően gyors és egyszerű tortilla készült sült pulykamellkockák, paradicsom, hagyma, saláta, ketchup, és készen vett tortillatészta felhasználásával. Nyami.
Ár: 4/5
Minőség: 5/5
Hely: 5/5
Hangulat: 5/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *