Gasztroblog az elmúlt hetekről

írta:

| kategória: , ,

1. Sta­ti­on Pub, Göd
Más­fél hete vol­tunk, egy for­gal­mas szom­bat estén, ami­kor raj­tunk kívül egyet­len ven­dég sem volt ebben gril­les-vad­nyu­ga­tos-rög­bis étte­rem­ben. Viszont ettünk két hatal­mas bur­gert (csir­kés a lány­nak, mar­hás a srác­nak), meg egy halom steakk­rump­lit. Volt ked­ves elő­étel is, és min­de­nes­tül nem volt több a vacsi 4000 forint­nál. Meg­éri, ajánl­juk, az iga­zi stea­kek­re kiván­csi­ak vagyunk.
Ár: 4/5
Minő­ség: 5/5
Hely: 5/5
Han­gu­lat: 2/5

2. Vissza­fo­gott gril­le­zés, Göd
Más­nap, azaz vasár­nap. Tes­co­ban vásá­rol­tunk be szé­pen, aztán meg jól meg­sü­töt­tünk min­dent, pél­dá­ul mexi­kói fűsze­re­zé­sű csir­ke­mel­le­ket és bajor grill­kol­bá­szo­kat. Utób­bi­a­kat meg­éget­tük az egyik, majd a másik olda­lu­kon is, per­sze vélet­le­nül. Köret­nek görög­sa­lá­ta, szin­tén home-made (és sangria).
Ár: 5/5
Minő­ség: 3/5
Hely: 5/5
Han­gu­lat: 5/5

3. Bur­zsuj gril­le­zés, Göd
Szer­dán a Corá­ban vásá­rol­tunk, ezút­tal gar­né­la­rá­kocs­ká­kat, lepény­hal- és lazac­fi­lét. Az előb­bi­ek nyár­son, utób­bi­ak simán gril­le­ződ­tek meg, mind­egyik nagyon finom volt, bár a lepény­hal diós íze kis­sé fur­csa volt. Köret­ként sült zöld­sé­gek szol­gál­tak (meg áfo­nya­pá­lin­ka és rosé-fröccs).
Ár: 2/5
Minő­ség: 5/5
Hely: 5/5
Han­gu­lat: 5/5

4. Két­fo­gá­sos menü, Szigethalom
Szom­ba­ton, Auchan­ban vásá­rol­tunk, majd mi magunk készí­tet­tük el a nagy­sze­rű sajt­krém­le­vest, és a tzat­zi­ki­val töl­tött, héjá­ban sült krump­lit és a póré­hagy­ma­szósszal leön­tött sült csir­ke­mel­let. Utób­bi tanul­sá­ga az, hogy a blansíro­zás víz­zel való lefor­rá­zást jelent, nem főzést-for­ra­lást. Min­den­eset­re min­den nagyon jó lett.
Ár: 5/5
Minő­ség: 5/5
Hely: 5/5
Han­gu­lat: 5/5

5. Kis Boros­tyán, Budapest
Múlt hét vasár­nap. Kel­le­mes, csa­lá­di­as ven­dég­lő a Lágy­má­nyo­si utcá­ban. Halál­fé­le­lem a ven­til­lá­tor miatt, Tim Roth-ra haja­zó, fia­tal pin­cér­srác. Kagy­ló­val-sajt­tal töl­tött csir­ke­mell, rák­sa­lá­ta, mozar­el­lás-pep­p­eró­nis bél­szín­lán­gos salá­ta­ágyon, kókusz­par­fé, szó­val a hagyo­má­nyos magyar kony­ha. Nagyon jó volt, ezt is ajánl­juk, bár a szám­la bor­ra­va­ló­val 7000 fölött volt a végén. (Este Aszú For­dí­tás, hm…)
Ár: 3/5
Minő­ség: 5/5
Hely: 5/5
Han­gu­lat: 4/5

6. Mexi­kói buli, Szigethalom
Ked­den, Aucha­nos bevá­sár­lást köve­tő­en gyors és egy­sze­rű tortil­la készült sült puly­ka­mell­koc­kák, para­di­csom, hagy­ma, salá­ta, ketchup, és készen vett tortil­latész­ta fel­hasz­ná­lá­sá­val. Nyami.
Ár: 4/5
Minő­ség: 5/5
Hely: 5/5
Han­gu­lat: 5/5


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük