Ébresztő

írta:

| kategória: ,

6:15: hatal­mas csö­röm­pö­lés­re és ordi­bá­lás­ra ébre­dünk. Miu­tán kide­rül, hogy nem omlott össze a ház, és nem tört ki a III. Világ­há­bo­rú, kide­rült, hogy ismét az alat­tunk lakó öreg­asszony vet­te a fejé­be, hogy most fog­ja fel­szá­mol­ni a laká­sunk­ban műkö­dő sza­miz­dat nyomdát.

6:25: a gép előtt ülök, pró­bá­lok tele­fon­szá­mo­kat a brfk.hu‑n. Az öreg­asszony veri a fűtés­csö­vet, kere­sek vala­mit, talá­lok egy szem­üveg­to­kot, vissza­ka­la­pá­lok neki. Üti, ütöm. Már­mint a csövet.

6:30: fel­hí­vom a Főka­pi­tány­sá­got, elké­rem a cse­pe­li örs szá­mát. Fel­hí­vom a cse­pe­li kapi­tány­sá­got, beje­len­tést teszek. Majd jön­nek. Várunk.

7:30-ig: tévé­zünk, eszünk, beszél­ge­tünk, alud­ni már nem tudunk, pedig milyen jó is len­ne. Leg­alább együtt reg­ge­li­zünk, ilyen se volt már egy ide­je hétköznapokon :)

7:35: csön­get­nek. Két fia­tal rend­őr srác jön be, ket­ten együtt nin­cse­nek 50 éve­sek. Mond­ják, hogy mi a hely­zet lenn (“mind­két öreg tisz­ta hülye, a tata csak fel-alá cso­szog, az öreg­asszony meg meresz­ti a sze­me­it”), benéz­nek a nagy­szo­bá­ba, de hát a nyom­da­gé­pet elrej­tet­tük az evő­esz­kö­zös fiók­ba, a kis­ka­na­lak közé. Mielőtt elmen­né­nek, mond­ják, hogy nem kell fog­lal­koz­ni velük, mond­juk, hogy nem fasza így fel­éb­red­ni. Abban mara­dunk, hogy akkor ha megint lesz ilyen, megint hív­juk őket. Deal, tele­fo­nom­ba kerül a “Cse­pe­li RK” bejegyzés.

Nyomdagép

Comments

4 hozzászólás a(z) “Ébresztő” bejegyzéshez

  1. wow! wtf? erről mint­ha írtál vol­na vala­mi­kor régeb­ben, a flú­gos néni témá­ról, de nem talál­tam. Ő mit is tud?

    k.rva jó tör­té­net amúgy :D

    (ezt Regi is olvas­sa? Szia Regi!)

  2. bolond öreg­asszony, külön­le­ges skilljei:
    radi­á­tor­csö­ve­ken kopog
    erké­lyen ordibál
    lép­cső tete­jé­ről pró­bál leköp­ni, ha talál­ko­zunk a lépcsőházban
    rend­őr­ség­gel fegyeget
    ( az eddi­gi emlí­té­se­ket meg­ta­lá­lod, ha “nyomdá”-t írsz a jobb fel­ső keresőbe :) )

    Regi olvas :) de ha nem, akkor átadom neki!

  3. eltűnt a kom­men­tem pedig majd­nem kész volt, picsá­ba. na azt akar­tam írni, h rá kéne ven­ned h másik szom­szé­dot utál­jon. mond­juk kéredz­kedj be az alsó szom­széd­hoz vala­mi átlát­szó indok­kal és nyom­tass gyor­san vala­mit a kiskonyhában.

    vagy derítsd fel a rokon­sá­gát a neten hát­ha kide­rül h a fia alig vár­ja h egy jó indok­kal bete­gye az öre­gek ott­ho­ná­ba és vigye a lakást. vagy találd ki mikor vana szü­li­nap­ja és vegyél neki virá­got, az ilyen öreg nénik néha hir­te­len meg tud­nak­vál­toz­ni — kivé­ve ha tény­leg őrült nem csak magá­nyos, de akkor meg ott az elő­ző opció. vagy ren­delj neki ötven pizzát.

    azt hiszem ez csu­pa haté­kony és moral terv :)

  4. ma 7:20-kor volt a kel­tés, akko­ra rob­ba­nás­sal, hogy lövé­sem sincs, mit csi­nált a vén k… (a leg­jobb tipp az, hogy egy mély­nyo­mót fel­szig­sza­la­go­zott a mennye­zet­re, és meg­néz­te az “ösrob­ba­nás 7.1” c. filmet.)

    kimen­tem az erkély­re, akkor már ordí­tott. fel­hív­tam a cse­pe­li rk‑t, hogy akkor csó­ko­lom, megint én. az ügye­le­tes erre engem basz le, hogy miért csi­ná­lom ezt, sem­mi értel­me stb. mon­dom neki, hogy tudom, b+, hogy sem­mi értel­me kihív­ni egy jár­őrt, de hát ti mond­tá­tok ezt, nem én talál­tam ki. oké, akkor megy a jár­őr. deal.

    aztán mielőtt még megint benéz­tek vol­na hoz­zánk, hogy nem raktuk‑e vélet­le­nül szem elé a nyom­da­gé­pet, elmen­tünk, ettünk a meki­ben, és elmen­tünk dol­goz­ni. hogy az ilyen vén k…-nak legyen nyugdíja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük