Utánközlés, mert olyan nehezen elérhető. És mert annyiszor emlegetem még manapság is, hogy kicsit magaménak érzem. De nem az enyém. Egyébként meg egy magyaros karácsonyi asztalról nem hiányozhat!
Hozzávalók:
- másfél kiló nyersratyli
- egy jókora pese
- 2 csobolyó gönyézde (ha lehet, pöcörgősi)
- 3 csipet ciháta
Elkészítés:
A nyersratylit fertályórát posvásztjuk, míg csurmot nem enged. Szépen höllyén kipicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyani. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak töttyengetjük, mert hamar odakaphat… ahova nem szeretnénk!
Jó étvágyat!
Forrás: fene se tudja, egy korai screenshot a humorvilag.hu‑t mondja, de az egy scannelés (ráadásul igen gyenge minőségű). Szerintük az eredeti forrás “Internet”. Nos, akkor ebben maradunk. Mivel pénzem ebből sok nem lesz, remélem, nem keverek nagyobb bajba, mint amit megérdemlek.
UPDATE: Imi barátom szerint innen van — Kretén, 1998/6.
Vélemény, hozzászólás?