Teraszépítés

írta:

| kategória:

Mai adá­sunk­ban meg­tud­hat­ják a ked­ves nézők, hogy hogyan kell a kert­ben teraszt épí­te­ni gyor­san és egyszerűen.

Van nekünk egy hatal­mas, közel 50 nm-es ker­tünk. Ennek az egyik sar­ká­ban a terv sze­rint egy terasz­nak kell áll­nia, hogy tud­junk vala­hol sütö­get­ni, asz­tal körül ülni, lab­dát pat­tog­tat­ni (ez utób­bi a legfontosabb).

1. Pusz­tí­tás

Miu­tán meg­ta­lál­tuk a terasz helyét, az első lépés az adott terü­let tel­jes legya­ká­sa. Nálunk volt ott fű, gaz, bokor, madár­ita­tó, illet­ve egy beton­út sóder­ággyal — eze­ket mind el kel­lett távo­lí­ta­ni. Regi is kivet­te a részét a kemény fizi­kai munkából.

2. Ásás

A terep­tár­gyak után a föld jön, mivel a terasz­nak meg kell ágyaz­ni. A föl­det ásó­val fel­la­zít­juk, és lapát­tal bezsá­kol­juk és/vagy más hely­re szál­lít­juk. Lin­da is sokat segített.

3. Szin­te­zés

A föl­det szé­pen ella­po­gat­juk, ennek főleg esz­té­ti­kai oka van. Ati büsz­kén mutat­ja, milyen jól halad az épít­ke­zés. Egyéb­ként nyil­ván Ati dol­goz­ta a leg­töb­bet, ezúton is köszön­jük neki.

4. Sóde­re­zés

A sódert talics­ká­val betol­juk (mert a kiszál­lí­tás csak a kapu­ig szól), elge­reb­lyéz­zük, kivíz­szin­tez­zük. Ha ez kész, jöhet a …

5. Tér­kö­ve­zés

A tér­kö­ve­ket szé­pen, kis rések kiha­gyá­sa mel­lett egy­más mel­lé fek­tet­jük. Mivel kizárt dolog, hogy a terasz egész szá­mú több­szö­rö­se 40x40 cm-nek, így muszáj a köve­ket méret­re szab­dal­ni. Ha az ember sze­ren­csés, nincs túl sok nyesedék.

6. Fugá­zás

Ha már nem beton­ra kerül a kő, a fuga sem iga­zi fuga, hanem — homok. Szó­val a homo­kot szé­pen rés­be hint­jük. És… kész!


Comments

2 hozzászólás a(z) “Teraszépítés” bejegyzéshez

  1. Gergő avatar
    Gergő

    Tény­leg szép lett a Terátok.

  2. ket­tes képen mi az a csővezeték?
    egy­sze­rű de nagy­sze­rű lett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük