Adóbevallás

írta:

| kategória:

Az SZJA-beval­lás határ­ide­je május 20., ami pont ma van. Én csak azt nem értem, hogy ilyen­kor miért van pánik, meg hosszú pos­tai nyit­va­tar­tás, és embe­rek: miért az utol­só nap­ra kell hagy­ni az adóbevallást?!

Most meg­néz­tem: feb­ru­ár 20-án (érted, 3 hónap­pal a határ­idő előtt) csi­nál­tam meg az adó­be­val­lást, kb. 1 óra mun­ka volt vele, de csak azért, mert az akko­ri mun­kál­ta­tóm a szo­ká­sok­nak meg­fe­le­lő­en elron­tot­ta az adó­elő­leg kiszá­mí­tá­sát, azt javí­ta­nom kel­lett. Meg volt pár leír­ha­tó téte­lem, pl. tan­díj, köz­hasz­nú ala­pít­vá­nyok­nak ado­mány stb., ami­ket akkor kap­hatsz vissza, ha te csi­ná­lod a beval­lá­so­dat. (Asszem.)

Az APEH már­ci­us 24-én utalt nekem pénzt, azaz kb. 1 hónap alatt végig­ment a beval­lá­som a rögös útvesz­tő­kön. Vegyük ész­re, hogy ez még min­dig majd­nem 2 hónap­pal meg­elő­zi a beval­lás határ­ide­jét. Azt is vegyük ész­re, hogy ha később adom be a beval­lá­so­mat, akkor való­szí­nű­leg jóval később jutok a pén­zem­hez, mivel feb­ru­ár­ban mond­juk 100.000 (?) ember val­lott, május­ban meg 2.000.000 (?).

Szó­val a követ­ke­ző taná­cso­kat sze­ret­ném adni mindenkinek:

  • csi­náld meg az adó­be­val­lá­so­dat az első hét­vé­gén, ami­kor meg­kap­tál min­den papírt, ami kell hozzá;
  • hasz­náld az elekt­ro­ni­kus beval­lást, nem kell sem­mit se nyom­tat­ni, nem kell sor­ban áll­ni a pos­tán, nincs annyi feles­le­ge­sen kivá­gott fa;
  • ne fél­jél a kitöl­tő­szoft­ver­től, ha én bol­do­gul­tam vele, akkor min­den­ki fog, ráadá­sul I. Vik­tor ígé­re­te sze­rint jövő­re még egy­sze­rűbb lesz az egész (mit mond­jak, mivel látom, hon­nan indul­tunk, azt mon­dom: van miben/hova fejlődni).

Word! Peace! Inter!


Comments

3 hozzászólás a(z) “Adóbevallás” bejegyzéshez

  1. meg­ígé­rem min­den évben fel­adom idő­ben, de nyer­jen a Baj­ern Béelt, jó?!:)

  2. neked min­den meg­volt az online bevalláshoz?

    http://index.hu/tech/net/2010/05/20/igy_nem_fizettem_adot_az_interneten/

  3. van egy sima ügy­fél­ka­pus regiszt­rá­ci­óm, még évek­kel ezelőtt­ről. van egy gépem, ami­re tele­pí­tet­tem az ape­hes keret­rend­szert meg a 0953-at. nincs digi­tá­li­san hite­le­sí­tett alá­írá­som. nincs adó­ta­nács­adói gya­kor­la­tom. ennyi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük