Egyiptomi papiruszblog

írta:

| kategória: , ,

Ez tör­tént velünk az egyip­to­mi nya­ra­lás alatt.

2007.08.10.: Már jó korán kiér­tünk a rep­tér­re, ahol szo­mo­rú­an kons­ta­tál­tuk, hogy sok a “mátyár”. Fél 5 körül csek­kol­tunk, majd kicsit őde­leg­tünk a váró­ban, néze­lőd­tünk “gyú­tíf­rí”. A gép 18:20-ra volt kiír­va, addig több ele­men­tá­ris élmény­ben volt részünk, pl. 570 forin­tos kapu­csí­nó, 1400 forin­tos sze­nya és 500 forin­tos fél­li­te­res ásvány­víz. Kis késés­sel star­tol­tunk, majd ese­mény­te­len (rán­tott husi krump­li­pü­ré­vel) repü­lést köve­tő­en 11-kor lan­dol­tunk (10pm CET). Vizás prob­lé­mák után meg­ta­lál­tuk a buszun­kat, és fél óra alatt el is értünk a Hil­ton­ba. Itt a check-in-nél ala­po­san bele­néz­tünk egy vehe­mens rek­la­má­lás­ba, aztán fel­ke­res­tük a 413-as szo­bát. Majd­nem fel­kap­csol­tuk a vil­lanyt, aztán irány az étte­rem. A kínai nap mara­dé­kát ettük: rossz volt. Utá­na szo­bá­ra men­tünk, pako­lás, fürdés.

2007.08.11.: Első nap, alig reg­ge­li után, de már utál­juk az ara­bo­kat. Casper, bekap­ha­tod! (“Go away!”) Vég­re sike­rült elin­dul­nunk a part­ra, amit — egy kis kerü­lő miatt — 10 perc alatt értünk el. Tör­csi, nyug­ágy, majd bemen­tünk, és a követ­ke­ző 3 órá­ban végig pan­csol­tunk, füröd­tünk. Ja, még előt­te reg­ge­li az Alden­té­ben, kis kaja dél­ben a Beach Bar­ban. Haza­jöt­tünk, aztán irány az Alden­te, ahol finom és kom­mersz kaja (para­di­cso­mos tész­ta, french fri­es). Kaja után kis­mér­té­kű pihi, és meden­cé­zés, sak­ko­zás. Utá­na megint ki, a mos­tan­ra már dagá­lyos ten­ger­re, ahol a nagy hul­lá­mok miatt már keve­sebb halat lát­tunk, de annál több reme­te­rá­kot (meg dél­előtt iga­zi, élő csi­kó­ha­lat!). Aztán dög­lés a par­ton estig, majd a vodka/gin + ana­nász (“gin­a­nas”) fel­ta­lá­lá­sa után vacsi a Lotus­ban és az Alden­té­ben is. Illet­ve ezút­tal inkog­ni­tó­ban talál­ko­zás Casper­rel. (“Hel­lo, my fri­end!”) Tele vagyok, álmos vagyok, leég­tem. Dettó.

2007.08.12.: Máso­dik nap. Most már beteg is vagyok. Det­tó. Kilenc­kor kel­tünk, igé­nyel­tünk törül­kö­zőt, majd jót reg­ge­liz­tünk. Utá­na kimen­tünk a meden­cé­hez, de saj­nos árnyék terén nem áll­tunk a leg­jobb hely­zet­ben. Jacuz­zi, sok für­dés -> nap­szú­rás. Átrak­tuk árnyék­ba a tör­csi­ket (figye­lem, fon­tos momen­tum!), ebéd­kor azon­ban Laci már nem evett, mert hip sza­rul volt. Aztán már Regi is, így alud­tunk néhány órát. Köz­ben meg elfog­lal­ták a helyün­ket, így Laci már nem tud­ta a törül­kö­ző­ket rep­re­zen­tá­ló kár­tyá­kat vissza­sze­rez­ni. Bez­zeg a bátor Regi két távo­li törül­kö­ző­re lecsa­pott, mint a szár vér­cse, és nyert nekünk 100 egyip­to­mi fon­tot! Aztán este ettünk fran­ci­át a Lotus­ban, majd “olaszt” az Alden­té­ben. Este pihi, korán feküdtünk.

2007.08.13.: Har­ma­dik nap. Nehe­zen indul, mert fárad­tak vagyunk. Regi elkap­ta a … Fára­ók Átkát (egyip­to­mi nya­va­lya). Reg­ge­li után még egy kis egész­ség­ügyi pihe­nés, majd le a ten­ger­re. Sok óra lenn, olva­sás, sakk, kár­tyá­zás, für­dés, evés-ivás. Haza­fe­lé lera­ga­dunk a nagy­me­den­cé­nél, ahol megest pan­csi, sőt, úszás. (Megj.: a sör — Saka­ra már­ká­jú egyip­to­mi — jó!) Vacso­ra: musza­ka, pász­tor­pite, piz­za. Este lába­do­zás, áramszünet.

2007.08.14.: Kelés 9‑kor, reg­ge­li­re dőzsö­lés, mert Regi beteg akar marad­ni. Pihi után dél körül lemen­tünk a part­ra. Dié­tás ebéd, sok sakk és kár­tya, meg per­sze für­dés. Haza­fe­lé szo­ká­sos pool-visit (itt jegyez­ném meg, hogy míg Regi Biff-et olvas, én angolt tanu­lok! Ja, és blo­gol­tunk 5 dol­lá­rért.) A tör­csis bácsi jó barát­ként üdvö­zöl. Vacsi­ra sok finom­ság — ugye nem túl sok?! Kaja után — figye­lem! — cso­csó és bil­li­árd, sörö­zés­sel (Stel­la nevű egyip­to­mi ser­ital), mind­ez ingyen a Sports Bar­ban. Tök jó nekünk! Sok az orosz, és mind­járt vége a nya­ra­lás­nak. Hüpp!

2007.08.15.: Regi sze­rint a nap lénye­ge, hogy egész nap nem ját­szot­tunk spee­det (kár­tya, nem­drog). A kaja egész nap nem volt olyan jó, de azért sokat ettünk. Nem vol­tunk a par­ton ebéd után, aztán a nagy­me­den­cé­nél vol­tunk, volt vod­ká­zás. Ahmad, akit egyéb­ként Hal­im­nak hív­nak, fenn­tar­tott két helyet a mi meden­cénk­nél, iga­zi jó barát. Korán fekvés.

2007.08.16.: Korán kelés, reg­ge­li után taxi­val 15 fon­tért bemen­tünk a romos Hurg­ha­dá­ba. Ott halál­fé­le­lem, has­me­nés­el­le­ni gyógy­szer beszer­zé­se 30 fon­tért. Átve­rős haza­út 25 fon­tért, ezek az ara­bok… Mind­egy, itt­hon vagyunk épség­ben, kül­de­tés tel­je­sít­ve. Vet­tünk képes­la­po­kat, aztán irány a mi meden­cénk. Napo­zás — igen, a napon, dedi­kált helyen, mert mi ilyen jók vagyunk. Sok für­dés (lab­dá­zás), köz­ben ebéd is. Dél­után ugyan­ez, Regi kivég­zi Bif­fet, én az angol köny­vet (hehe, még koráb­ban meg a Nagy Lajost és a Mol­do­vát is). Este a kaja rossz, de nem baj, mert utá­na vég­re hasz­nál­juk a tera­szun­kat, kár­tyá­zunk. Fél 11-től fakír‑, 11-től kob­ra-show, volt néhány dur­va dolog.

2007.08.17.: Utol­só nap. Egész nap für­dés, lab­dá­zás, sakk meg kár­tya. Este 8‑kor irány a rep­tér, a buszon rájö­vünk, hogy a magya­rok­nak sem­mi se jó. 3 óra vára­ko­zás után fel­szál­lás, a haza­úton rossz vacsi és rossz idő­já­rás. Érke­zés haj­na­li 3 körül. Itt­hon vagyunk!


Comments

4 hozzászólás a(z) “Egyiptomi papiruszblog” bejegyzéshez

  1. Hal­im Goog­le­mi­ni­pe­dró Brúnó?

  2. olyas­mi, de ezek sze­rint egy ember leg­alább (majd­nem) végig­ol­vas­ta a posztot:)

  3. én is végig­ol­vas­tam, de nem értem Balázs kommentjét.

  4. Az az egyik kutyám neve, hogy “Hal­mi Gug­li­el­min­pi­et­ro Brúnó”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük