Nincs is jobb annál, ha a sütést és a perverzitást úgy kombinálod, hogy az egyrészt társadalmilag elfogadott, másrészt meg finom.
Grillcsirke sörösdobozon
A kibelezett, viszonylag nagy csirkét, megpucolod, besózod, szalonnával megspékeled — csak a szokásos. Fogsz egy doboz sört — esetünkben Beck’s, mert az volt itthon, felét megiszod, a másik felét egy tálkába öntöd, adsz hozzá borsot, grill‑, pizza- vagy gyrosfűszert, jól elkevered. Az üres sörösdobozt alaposan elmosod, a felső részét néhány helyen hústűvel kilyuggatod. A sörös-fűszeres cucc felét visszaöntöd a dobozba, a másik felét egy tepsibe töltöd. Veszed a csirkét, és mintegy ráülteted a dobozra — azért kell viszonylag nagy csirke, hogy a doboz jól beleférjen. Ha ügyes vagy, akkor meg tudod állítani az állatot, hogy ne dőljön el. Előmelegített, 200 fokos sütőben sütöd meg, 10 percenként meglocsolod a saját levével, egy órán belül ropogós pirosra sül. Figyelem! A dobozban levő sör (szerintem) nem iható, de ínyencek nyugodtan megihatják — kikeverni biztos nem kell.
Vélemény, hozzászólás?