Elfogott beszélgetések

írta:

| kategória:

Nem vagyok egy nagy hall­ga­tó­zós, uta­zás köz­ben álta­lá­ban olva­sok vagy mobi­lon ját­szom (van vala­ki­nek 145-nél nagyobb pont­szá­ma Back­gam­mon II-ben?). De teg­nap este és ma reg­gel nem tud­tam nem meghallani/meglátni az aláb­bi eseményeket.

1.) Szer­da, 17:30 körül, 206-os busz
Négy cig rom nor­vég lány — együt­te­sen jó eset­ben ötven éve­sek — uta­zott a buszon, két dup­la ülést elfog­lal­ván. Ter­mé­sze­te­sen mobil kéz­ben, zene han­go­san hall­gat — zeng az egész busz. A “zene”: auten­ti­kus roma pop, lová­ri nyel­ven. Az egyik lány kis­sé szín­pa­di­a­san rágó­zott, konk­ré­tan bele­nyúlt könyé­kig a szá­já­ba, aztán a rágót ráte­ker­te az egyik ujjá­ra (kar­já­ra?), majd újra az egé­szet. Köz­ben megy az inkás­zi­mé­ri­me­nó háp cse­váp páp cse­váp, de nagyon komolyan.
Nor­vég Lány Egy, aki a továb­bi­ak­ban legyen Ing­rid: Há’ mit mond? (nem tud norvégül)
Nor­vég Lány Ket­tő, a rágós, név sze­rint Gun­hild: Pám pám, eljöt­tem hoz­zád, pám, hiá­nyoz­tál nagyon, pim, látom a sze­med, … (stb.)
Nor­vég Lány Három, azaz Sol­ve­ig: Nem is! Nem ezt mondja!
Gun­hild: De igen! Pim pám, lemegy a nap, pim pim, látom az arcod, pum, hoz­zád érek, pom, hiány­zol, … (stb.)
Sol­ve­ig: Nem is ezt mondta!
(füg­göny)
Jó, hát nem ez volt éle­tem leg­na­gyobb élmé­nye, de vic­ces volt.

2.) Csü­tör­tök, 8:00 körül, Cse­pe­li HÉV
Itt most nem lesz dia­ló­gus, még mono­lóg se. Viszont érde­kes beszél­ge­tés folyt két var­ró­nő között, akik a Szom­bat Esti Láz­ban (láza­san?) dol­goz­nak. Szó volt arról, hogy nem akar­nak már sokat ezzel fog­lal­koz­ni, mert napi 15 óra egy idő után már sok. Náray “It’s Really Hot In Here” Tamás sem olyan jó fej, ha hete­ken keresz­tül ilyen esze­ment ruhá­kat talál ki, amit aztán vala­kik­nek meg is kell varr­ni­uk. Stohl “jó fej”, Katus “ara­nyos”, Rami meg “édes” volt, ha jól emlék­szem a jel­zők­re. És remél­ték azt is, hogy a Csil­lag szü­le­tik c. Mega­sztár-kop­pin­tást nem vál­lal­ják be, mert “az már sok lesz”.


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük