Rántott degu

Hoz­zá­va­lók:
— 2 húsos degu
— tojás, liszt, zsem­le­mor­zsa a rán­tás­hoz
— só, bors

Elké­szí­tés:
Ha már ele­günk van a deguk­ból, akkor fog­juk őket, ölés-nyú­zás-fűsze­re­zés-paní­ro­zás, majd meg­esszük.

Kaja

Na jó, vicc volt. A deguk élnek, virul­nak, jól érzik magu­kat a Grand Hotel fan­tá­zia­ne­vű ket­rec­ben. Ilyen volt újon­nan, mutat­tam már?

Ketrec

Most már per­sze nem így néz ki, mert ezek a dögök min­den lehet­sé­ges helyen meg­rág­ták a műanyag alkat­ré­sze­ket… No sebaj.

Szó­val, a fön­ti kaja nem rán­tott degu, hanem… Ste­fá­nia sze­let! Van is tör­té­ne­te neki.

Regi elkül­dött vásá­rol­ni, hogy vegyek 1. krump­lit; 2. darált húst a szom­bat esti főzés­hez. Kicsit össze­ke­ve­red­tek a fejem­ben a mennyi­sé­gek, így vélet­le­nül 50 dkg hús helyett 2,2 kg-ot vet­tem… Szó­val meg­csi­nál­tuk szom­bat este a tep­sis húsos krump­lit (jó lett), majd ma ki kel­lett vala­mit talál­ni a mara­dék hús­ra. És ez lett a Ste­fá­nia sze­let, ami szin­tén jól sike­rült. Nem ékes­ke­dünk ide­gen tol­lak­kal, Mind­me­get­tén talál­tuk a recep­tet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *