Hozzávalók:
— 2 húsos degu
— tojás, liszt, zsemlemorzsa a rántáshoz
— só, bors
Elkészítés:
Ha már elegünk van a degukból, akkor fogjuk őket, ölés-nyúzás-fűszerezés-panírozás, majd megesszük.
Na jó, vicc volt. A deguk élnek, virulnak, jól érzik magukat a Grand Hotel fantázianevű ketrecben. Ilyen volt újonnan, mutattam már?
Most már persze nem így néz ki, mert ezek a dögök minden lehetséges helyen megrágták a műanyag alkatrészeket… No sebaj.
Szóval, a fönti kaja nem rántott degu, hanem… Stefánia szelet! Van is története neki.
Regi elküldött vásárolni, hogy vegyek 1. krumplit; 2. darált húst a szombat esti főzéshez. Kicsit összekeveredtek a fejemben a mennyiségek, így véletlenül 50 dkg hús helyett 2,2 kg-ot vettem… Szóval megcsináltuk szombat este a tepsis húsos krumplit (jó lett), majd ma ki kellett valamit találni a maradék húsra. És ez lett a Stefánia szelet, ami szintén jól sikerült. Nem ékeskedünk idegen tollakkal, Mindmegettén találtuk a receptet.
Vélemény, hozzászólás?