Padlizsánkrém hagymás módra

írta:

| kategória:

Teg­nap­előtt vol­tunk ‘szkóz­ni, és majd­nem vet­tünk egy doboz pad­li­zsán­kré­met. Helyet­te inkább meg­néz­tük, milyen össze­te­vői van­nak, bevá­sá­rol­tunk, aztán teg­nap szé­pen elké­szí­tet­tük online recept alapján.

Mi kell:
— két kicsi padlizsán
— három paprika
— egy fej hagyma
— két gerezd fokhagyma
— majo­néz, só, bors, citromlé

Namár­most, elő­ször is fogod a pad­li­zsá­no­kat meg a pap­ri­ká­kat, és sütő­ben meg­sü­töd alu­fó­li­á­val leta­kart tep­si­ben. Nekünk ez úgy sike­rült, hogy fél óra sütést köve­tő­en hatal­mas füst foga­dott min­ket a kony­há­ban. Vala­mi kosz vagy por van a sütő mögött elrejt­ve, az gyul­ladt fel, illet­ve vala­mi egyéb rej­tett prob­lé­ma lehet, mert ami­kor a sütő ajta­ját fel­tép­tem, belül semennyi füst se volt, csak a kony­há­ban. Szó­val a lényeg az, hogy süt­ni kell kb. 30 per­cig a pad­li­zsá­no­kat, de néhány helyen 55 per­cet is lehet olvas­ni. Aztán fogod az összes zöld­sé­get, meg­pu­co­lod őket (Regi tipp­je: ha a sült pap­ri­kát hideg víz alá tar­tod, akkor kibú­jik a bőré­ből), aztán min­dent szé­pen bedobsz a tur­mix­gép­be (vagy lehet össze­tör­ni és kever­get­ni őket). Ha már jó kré­mes, akkor lehet kez­de­ni fűsze­rez­ni, ez a leg­ne­he­zebb része. Aztán állí­tó­lag egy napig hagy­ni kell áll­ni, hogy össze­ér­je­nek az ízek.

Na, a mi pad­li­zsán­kré­münk jó lett, csak kicsit sok lett ben­ne a hagy­ma. De az meg ugye nem baj. És nem tet­tünk bele ola­jat, így még egészségesebb.


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük