Tegnapelőtt voltunk ‘szkózni, és majdnem vettünk egy doboz padlizsánkrémet. Helyette inkább megnéztük, milyen összetevői vannak, bevásároltunk, aztán tegnap szépen elkészítettük online recept alapján.
Mi kell:
— két kicsi padlizsán
— három paprika
— egy fej hagyma
— két gerezd fokhagyma
— majonéz, só, bors, citromlé
Namármost, először is fogod a padlizsánokat meg a paprikákat, és sütőben megsütöd alufóliával letakart tepsiben. Nekünk ez úgy sikerült, hogy fél óra sütést követően hatalmas füst fogadott minket a konyhában. Valami kosz vagy por van a sütő mögött elrejtve, az gyulladt fel, illetve valami egyéb rejtett probléma lehet, mert amikor a sütő ajtaját feltéptem, belül semennyi füst se volt, csak a konyhában. Szóval a lényeg az, hogy sütni kell kb. 30 percig a padlizsánokat, de néhány helyen 55 percet is lehet olvasni. Aztán fogod az összes zöldséget, megpucolod őket (Regi tippje: ha a sült paprikát hideg víz alá tartod, akkor kibújik a bőréből), aztán mindent szépen bedobsz a turmixgépbe (vagy lehet összetörni és kevergetni őket). Ha már jó krémes, akkor lehet kezdeni fűszerezni, ez a legnehezebb része. Aztán állítólag egy napig hagyni kell állni, hogy összeérjenek az ízek.
Na, a mi padlizsánkrémünk jó lett, csak kicsit sok lett benne a hagyma. De az meg ugye nem baj. És nem tettünk bele olajat, így még egészségesebb.
Vélemény, hozzászólás?