Köti az EB‑t a karóhoz

írta:

| kategória:

Mos­ta­ná­ban biz­tos mil­li­ó­an blo­gol­ják meg, hogy sze­rin­tük milyen meccsek­nek milyen ered­mé­nyük lesz (jövő­be­lá­tás), illet­ve hogy az egyes meccsek ered­mé­nye­i­ről mi a véle­mé­nyük (múlt­ol­va­sás). Én ezt a ket­tőt kom­bi­ná­lom, meg­csa­va­rom, és elmon­dom, hogy mit tip­pel­tem az eddi­gi meccsek­re (és miért), meg hogy mi lesz. Szó­val a múlt­ra tip­pe­lek, és a jövőt pedig majd nem­so­ká­ra megmondom.

Svájc — Cseh­or­szág: ez nálam fix ket­tes volt, nyil­ván­va­ló, hogy a) a Sváj­ci­ak igye­kez­ni fog­nak majd; b) túl sok gólt nem kap­nak; c) a cse­hek azért rutin­ból behúz­zák a meccset. Innen­től kezd­ve én egy 0–1 és egy 0–2 között vacil­lál­tam (ha lett vol­na Rosic­ky, akkor 0–3). Tegyük hoz­zá, hogy a nyi­tó­meccse­ken a házi­gaz­da álta­lá­ban kikap, és kevés gól születik.
Tip­pem: 0–1
Ered­mény: 0–1

Por­tu­gá­lia — Török­or­szág: orszá­gos egyes. CéRo­nal­do két gól­ját vár­tam, vala­mi lesi­pus­kás török gólt (vagy a szü­net utá­ni szi­esz­tá­ju­kat töl­tő, alvó védők között elfu­tó Niha­tot), meg még vala­mi szép por­tu­gál meg­ol­dást, ez így össze­sen 3–1.
Tip­pem: 3–1
Ered­mény: 2–0

Auszt­ria — Hor­vát­or­szág: az oszt­rá­kok gyen­gék, mint a sógo­ra­ik (gyk. a magya­rok), plusz házi­gaz­dák, plusz a hor­vá­tok lőt­ték a leg­több gólt a selej­te­ző­kön, innen­től kezd­ve nyil­ván­va­ló, hogy 0–2.
Tip­pem: 0–2
Ered­mény: 0–1

Német­or­szág — Len­gyel­or­szág: az iwi­wen nálam egyes volt, de aznap dél­után 2–2‑t érez­tem. A néme­tek jók, de a leg­utób­bi két EB‑t csú­nyán elnéz­ték. Azért két gól­ra jók (las­sú len­gyel bek­kek, ugye), a másik ket­tő meg abból jön ki, hogy a len­gye­lek­nek erős csa­pa­tuk és jó edző­jük van.
Tip­pem: 2–2
Ered­mény: 2–0

Romá­nia — Fran­cia­or­szág: iwi­wen nekem ket­tes, aznap dél­után meg 2–2. Fran­ci­ák jók, de ahol Thuram még játsz­hat, Tre­ze­gu­et nincs a csa­pat­ban, de Hen­ry igen, ott győ­ze­lem nem terem egy ilyen román csa­pat ellen, de ott van Gomis, aki­nek két­gó­los meccsen­kén­ti átla­ga van, szó­val ott figyel a két fran­cia gól. (És akkor Nas­ri­ról és Ben­zem­áról nem is beszél­tem, Ribéry-ről meg vég­képp.) A romá­nok­nál meg ott van a helyi int­ra­vé­nás Gera, a Mutu, ő bár­mi­kor, bár­ki­nek, bár­mennyit. Akár a fran­ci­ák­nak ket­tőt is.
Tip­pem: 2–2
Ered­mény: 0–0

Hol­lan­dia — Olasz­or­szág: válasz­tott iwi­wes csa­pa­tom a hol­land, sze­rin­tem meg­nye­rik az egész EB‑t, oszt jóna­pot. Az ola­szo­kon ugyan sokat len­dí­tett, hogy kiesett Can­na­va­ro a véde­lem töré­keny ten­ge­jé­ből, de a) jól­la­kot­tak a VB-győ­ze­lem után; b) nincs bun­da­bot­rány náluk, mint két éve; c) még mi is meg­ver­tük őket. A hol­lan­dok­nál meg ott egy Van der Saar, és annyi első kör­ben elég is. Sne­ij­der a meccs nap­ján lett annyi éves, mint amennyi én leszek szom­ba­ton, innen egye­ne­sen követ­ke­zik a nagy meg­le­pe­tés, a 2–1. Szo­ros, de sima, az ola­szok 0–2 után szé­pí­te­nek, de a hol­lan­dok azért behúzzák.
Tip­pem: 2–1
Ered­mény: 3–0

Mennyi­vel izgibb így, mi? :)


Comments

2 hozzászólás a(z) “Köti az EB‑t a karóhoz” bejegyzéshez

  1. most az az első hol­land gól les volt vagy sem?

  2. Az UEFA sze­rint sza­bá­lyos volt:
    http://www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=184174

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük