Tavaszi ratyli gazdagon

írta:

| kategória:

A zsírt bő ola­jon fel­ol­vasz­tod, hoz­zá­adod a hagy­mát és a kakaó­port. Gya­ko­ri kever­ge­tés mel­lett 10 perc alatt kara­mell­i­zá­lod a hagy­mát, majd a lábos­ba szó­rod a tojá­sos liszt­ben ala­po­san átfor­ga­tott pis­kó­ta­da­ra­bo­kat és a tej­be ázta­tott ketchu­pot. 15 per­cig páro­lod az egé­szet, majd római tál­ba hal­mo­zod — egy réteg raty­li, egy réteg török­méz, egy réteg tej­föl — amíg el nem fogy. 130 fokon 8 órát sütöd fedő alatt, majd a tete­jé­re juhar­szi­ru­pot öntesz, és egy kis füs­tölt par­me­zánt szórsz. Újabb két óra a sütő­ben (ezút­tal fedő nél­kül!), és már­is kész a ratyli.


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük