Munka előtt

írta:

| kategória:

A mai nap hatal­mas rohan­gá­lás­sal és intéz­ke­dés­sel telt. START-kár­tya és erköl­csi bizo­nyít­vány igény­lé­se, diák­hi­tel tör­lesz­tés beje­len­té­se, de min­de­nek­előtt sze­mé­lyi iga­zol­vány beszerzése…

Én nem iga­zán értem, hogy 14 éves kor­ban miért 4 évre kap­tam sze­mé­lyit, de anno ’98-ban 2002-ben, mikor lejárt, bosszú­ból nem igé­nyel­tem újat. Azóta nincs. Van helyet­te útle­vél meg jogo­sít­vány, diák­iga­zol­vány és most már krav-magás pas­sport is. Viszont az utób­bi idő­ben annyit ba kér­ték tőlem a sze­mé­lyit, és olyan csú­nyán néz­tek rám, mikor meg­mond­tam, nin­csen nekem ilye­nem, hogy meg­un­tam az egé­szet. Elmen­tem hát a szi­get­szent­mik­ló­si okmány­iro­dá­ba, némi vára­ko­zás és közel­harc (át akar­tak ba ver­ni 1500 forint­tal) után sike­rült elin­dul­nom a sze­mé­lyi iga­zol­vány meg­szer­zé­sét jelen­tő rögös úton. És hogy vala­mi vic­ces is legyen ebben a poszt­ban, íme a fény­kép, amit fotóz­tak rólam:

Személyi

Itt ( -> ) a jobb olda­lon lehet sza­vaz­ni, hogy milyen lett.


Comments

5 hozzászólás a(z) “Munka előtt” bejegyzéshez

  1. Én tet­tem vol­na olyat is a sza­va­zás lehe­tő­sé­gei közé, hogy: “Most jöt­tem le a cuccról.” :)

  2. 98? akkor most vagy ben­ne a vég­ze­tes 27. évben? ez volt a trükk?:) (bocs)

  3. érez­tem én, hogy vala­mit csú­nyán elszámoltam…:)

  4. én csak a poszt címét nem értem, vagy ez ilyen művé­szi izé, hogy utá­na aztán tel­je­sen más­ról írsz, aztán kirö­hö­göd az embe­re­ket, akik­nek nem tűnt fel, ha?

  5. arra pró­bá­lok utal­ni, hogy nem azért aka­rok erköl­csi bizo­nyít­ványt, start-kár­tyát és sze­mé­lyit csi­nál­tat­ni, mert egyik reg­gel úgy ébred­tem fel, hogy “jajj, de jó len­ne, ha vol­na erköl­csi bizo­nyít­vá­nyom, start-kár­tyám és személyim”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük