Focus T25, alpha

Kicsit kezd a blog átmenni Norbi Update-be, majd figyelek rá, hogy ne szóljak be 50 kilósnál nehezebb emberek képeinél a Facebookon.

A szünidő előtt írtam az Insanity-ről, hogy milyen nehéz, mennyire hatásos, és hogy szeretem. Regi már akkor megtalálta a Focus T25-öt (angolosan: T25-ot), aminek baromi egyszerű az alapötlete: csak napi 25 perc, és jó lesz neked.

Focus T25

Ma végzek az első fázissal, ami a keresztségben a fantáziadús alfa nevet kapta. Nem fogjátok kitalálni, de a következő a béta lesz. Egy fázis (angolosan: szájk’l) 5 hét, hétfőtől csütörtökig 25 perces edzésekkel operál (2-4 perc levezetéssel a végén, ez nem számít bele a 25 percbe), a péntek duplanap (2×25 perc), a szombat pihenőnap, vasárnap pedig 25 perces nyújtás van – így jön ki a napi (átlag) 25 perc.

A rövid véleményem az, hogy jó. Nem tetszik annyira, mint az Insanity, nehézségben és hatásosságban sem közelíti meg. Viszont ez a 25 perc pont azért jó, mert hétköznap is gond nélkül meg tudom csinálni, mindig belefér az időbe: 7-kor kelek, legkésőbb 7:45-re végzek az edzéssel (ebben benne van, hogy ébredés után átnézem a napi sajtót, edzés után pedig megeszem a napi sajtot, haha), tusolás, és már mehetek is a gyárba. Az is jó, hogy szombaton nincs edzés, mert az egyébként is pörgős nap, vasárnap meg általában este szoktam nyújtani, az meg még jól is esik alvás előtt.

Röviden ennyi, hétfőn kezdem a bétát, amivel minden alfás edzés közben ijesztgetett Shaun T edző úr. Kiváncsi vagyok.