Új kapucsínó recept

Anyu volt Olaszországban, és hozott nekünk egy szép kapucsínó/tejes kávé főző kávéfőzőt. Így néz ki:

Mukka Express

Az a neve, hogy Mukka Express, érted, múúú, azért tehénmintás. De ami még ennél is fontosabb, hogy a tetején van egy kapcsoló, amit ha lenyomsz, akkor kapucsínót csinál, ha felhúzod, akkor meg tejeskávét. Ezt nevezem XXI. századnak :)

De nem is ez a hír, hanem hogy anyu tegnap véletlenül kitalált egy új kapucsínó receptet. Kértem tőle fahéjat, és véletlenül félrenyúlt, így született meg a – fehérborsos kapucsínó… Fantasztikus ízbomba, nem ajánlom senkinek. Szerintem valahogy így találták fel a chilis csokoládét is.

Kávávévé

Szeptember 26-a óta nem ittam egy csepp kávét se. Az azt megelőző napokban a napi 5-6 kávé (néha fekete, mert elfelejtettem kérni tejet…) hatására teljesen elromlott a szám, és már szinte csípett az újabb adag koffein. Szóval azon az ominózus napon elhatároztam, hogy abbahagyom, mert már túl sok volt, nem egészséges, meg rákkeltő, mint az élet.

Idáig bírtam. Nem tudok kávé nélkül egész nap aktív lenni, és ez rossz. Szóval a mai teszkós bevásárlás alkalmával vettünk egy ilyet:

KV

Ez egy olcsó kávéfőző, és kicsit átverve érzem magam, mert a kézikönyvében (igenis egy kávéfőzőnek legyen kézikönyve!) benne van, hogy az erősebb nagytestvére sokkal többet tud, és ez meg buta kicsit. De nem baj, mert kávét főzni azt tud, és ez a lényeg. Holnap meg az is kiderül, hogy milyet tud.