Húsvéti tészta

írta:

| kategória:

Rég nem volt már gasztroblog…

Hús­vé­ti tész­ta gyor­san (4 személyre):

  • 25 dkg szé­les­me­télt (gyk. tészta)
  • 10–20 dkg hús­vé­ti son­ka (ízlés­től füg­gő­en több-kevesebb)
  • 3 dl tejföl
  • 3 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 5–10 dkg sajt (ez is ízlés szerint)
  • bors, tár­kony, vege­ta (vagy akár­mi más)
  1. Tész­tát sós víz­ben megfőzöd.
  2. Miköz­ben fő, tojá­so­kat, olvasz­tott vajat, tej­fölt összekevered.
  3. Son­kát leda­rá­lod, vagy nagyon apró­ra kockázod.
  4. A szmö­tyit a husi­val elkevered.
  5. A tész­tát és a húsos szmö­tyit össze­ke­ve­red ala­po­san, majd fűszerezel.
  6. Kiva­ja­zott, bemor­zsá­zott tál­ba rakod.
  7. 10 perc­re bera­kod a sütő­be kb. 200 fokra.
  8. Saj­tot reszelsz a tete­jé­re, és továb­bi 10 perc­re vissza­ra­kod a sütő­be kb. 220 fokra.

Kész, lehet falatozni.

Húsvéti tészta


Comments

2 hozzászólás a(z) “Húsvéti tészta” bejegyzéshez

  1. Ez a sza­va­zás nem érvé­nyes, mert nem csak a Schön­her­zes kör­ve­ze­tő­ket kér­dez­ted meg. A kaja jól néz ki. Egészség.

  2. és a nyu­szik mek­ko­rák már! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük