Színészhangok a BKV járművein

írta:

| kategória: ,

Ma első alka­lom­mal volt sze­ren­csém “hasz­nál­ni” a BKV leg­újabb, komfort‑, kénye­lem- és kur­va­jó­kedv-növe­lő (ez az ún. KKK) szol­gál­ta­tá­sát, a “Szí­nész­han­gok a BKV jár­mű­ve­in” c. valamit.

Szó­val az ötlet az, hogy a régi (4–6‑oson utaz­tam, szó­val ez két egész évet jelent), unal­mas (hogyan lehet egyéb­ként nem unal­ma­san azt mon­da­ni, hogy “a Bla­ha Luj­za tér követ­ke­zik”?) bemon­dá­so­kat lecse­ré­lik szí­né­szek hang­ja­i­ra, mert az a fen­ti KKK-inde­xet növe­li. És tényleg!

  • A jegy nél­kül uta­zó, néha maga alá hányó, kons­tans bűz­lő, alkesz haj­lék­ta­lan már­is szim­pa­ti­ku­sabb (és jobb illa­tú), ha Hegyi Bar­ba­ra duru­zsol­ja a fülem­be, hogy min­dig kapasz­kod­jak, mert ese­ten­ként hir­te­len fékezünk.
  • Nem jön a busz/metró/villamos? Elké­sem emi­att a mun­ká­ból? Mit bánom én, ha az első hang, amit fel­szál­lás után hal­lok, Nagy-Kálózy Esz­ter szá­já­ból jön ki?
  • Szar­dí­nia-effek­tus reg­gel-dél­ben-este-éjsza­ka? Bele­áll a mel­let­tem álló könyö­ke a vesém­be, hogy csak ope­rá­ci­ó­val lehet kiszed­ni? Kit izgat, ha egy­szer Rudolf Péter meg­mond­ja a tutit (ti. az Okto­gon következik)?
  • (…)

Az is egy vic­ces ötlet, hogy ha a meg­ál­ló­hely kör­nyé­kén van vala­mi­lyen szín­ház, akkor azt is bemond­ják (csak pár lépés a Michel­fe­it Madách Szín­ház). Csen­de­sen meg­kér­dez­ném, hogy ha már ilyen rek­lám­hoz jut­nak a szín­há­zak, azt a cir­ka 5 mil­li­ót, ami­be ez az egész vicc került, miért nem ők fize­tik ki?

Ha már ehhez hoz­zá­nyúl­nak, nem lett vol­na több értel­me pl. ango­lul is bemon­da­ni a szö­ve­get? Hány­szor lát­ta­tok már fülét hegye­ző turis­tát vala­me­lyik BKV jár­mű­vön, hogy elkap­jon vala­mi azo­no­sít­ha­tó szó­fosz­lányt a magyar hab­laty­ból? (Kel­le­ne vala­mi­lyen sta­tisz­ti­ka arról, hogy Buda­pes­ten éven­te hányan szop­ják be a Vörös­mar­ty utca vs. Vörös­mar­ty tér prob­lé­ma­kört a kis­föld­alat­tin.) Sebaj, majd máskor.

Ha a BKV gyűj­tést szer­vez arra, hogy Jack Bau­er (szül. Kie­fer Sut­her­land) mond­ja be ango­lul a meg­ál­lók nevét, hát eladom min­den ingó­sá­go­mat és ingat­la­no­mat. Mek­ko­ra len­ne már az, hogy
“We just left the Deák Ferenc squ­a­re, damn it!”


Comments

7 hozzászólás a(z) “Színészhangok a BKV járművein” bejegyzéshez

  1. voros­mar­ty ter voros­mar­ty utca :) errol van egy jo szto­rim! egy­szer az egyi­ken setal­tunk vissza a kocsi­hoz ami­kor oda­jott hoz­zank ket ido­sebb turis­ta­holgy (asszem ango­lok vol­tak talan..?) h tudjuk‑e hol vagyunk, mert azt hit­tek jo helyen van­nak de nem tal­al­jak amit keres­nek. na es mivel mi meg arra mentunk vol­na, fel­ajan­lot­tam h leg­egy­sze­rubb ha elvi­szem oket. per­sze a fris­sen jott otlet­be hir­te­len bele­men­tek, de emlek­szem eleg aggo­dal­mas arcot vag­tak sze­geny­kek ami­kor ugye rea­li­zal­tak h egy isme­ret­len orszag­ban isme­ret­len helyen egy isme­ret­len tag epp most pakol­ja be a bor­ond­je­i­ket a kocsi­ja­ba :P de sze­eren­cse­juk­re jo arc voltam.

    amugy ilyen tok reg ota van, nem? Bod­ro­gi Gyu­lat 4–6os vona­lon mar evek­kel ezelott is hallottam.

  2. kei­ne, ez egy új akció. lehet, hogy a bod­ro­gi néha-néha 4–6‑os veze­tő­ként hak­ni­zik (ún. masze­kol), de sze­rin­tem ez vala­mi­lyen egye­di dolog lehetett :)

  3. Lac­kó, te meg miért nem alszol reg­gel, ahe­lyett, hogy ilye­ne­ket írsz? Ez a Bod­ro­gis beszó­lás tetszett..

  4. bod­ro­gi két éve nyá­ron süsüs-add­áta­he­lye­des han­go­kat adott ki. elég ide­ge­sí­tő volt.

  5. cipri avatar
    cipri

    Főleg az nagyon okos, hogy bemond­ják a Wes­se­lé­nyin, hogy “néhány lépés a Madách”.. aztán meg a Király utcá­ban, hogy “innen könnyű meg­kö­ze­lí­te­ni a Madách-ot”, hát­ha elfe­lej­tet­tem, hogy az elő­ző meg­ál­ló­ban van. Még jó, hogy nem mond­ják be a Lehel-téren, hogy “innen kur­va messze van a Madách színház”.

  6. és az “innen pár lépés a pes­ti broad­way” beszó­lá­son nye­rí­tet­tem fel hangosan

  7. A. Balint avatar
    A. Balint

    Sze­rin­tem az “innen konnyu meg­ko­ze­li­te­ni a Madach-ot” mon­da­tot egy­reszt min­den megal­lo­ban bemond­hat­nak, mas­reszt meg szin­te bar­hon­nan (a bel­va­ros­bol, nem Cse­pel­rol) konnyu meg­ko­ze­li­te­ni azt, ami a kor­uton van, nem?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük