Itt a tél, mindenki húzzon gumit (venni)

Voltunk ma Gödön, elhoztuk az ütvefúrót, hogy végre felfúrhassam a fantasztikus ikeás függönykarnisokat. Ha minden jól megy, holnap már lehet nálunk olyat csinálni, hogy függönyt (!) behúzni (!). Durva, mi?

Szóval már Göd fele menet (du. 3 körül) se volt túl rózsás az időjárási helyzet, de este kegyetlenül leszakadt a hó. 6 körül indultunk haza, alig tudtunk elindulni a kocsival, mert teljesen felfagyott az utca. Ja, nyári gumin gurulunk, még nem volt idő télit venni.

Aztán annyira necces volt a közlekedés így, hogy bementünk a Norautóba, és vettünk négy téligummit. Már csak találni kell egy műhelyt, ahol nem jövő márciusra kapunk időpontot. (Nem tudom én lecserélni a gumikat, mert nincs másik felni, egyébként lazán bevállalnám.)

Itt van egy gumi, csak szemléltetésképpen:

De nem is ez a poszt lényege, hanem hogy mi volt hazafelé. Szépen csordogáltunk a Váci úton dél felé, és a Hungária körúthoz érve, a felüljárón halálközeli “élményünk” volt. Ugyan elvileg ilyen 0,5 fok körül volt a hőmérséklet, de a felüljáró teljesen felfagyott. Mindenki lépésben próbálkozott a haladással – már akinek ment. Volt egy bácsi, aki képtelen volt elindulni a Suzukijával, mert csak pörgött a két kereke. Egy nő megállt a belső sávban, kirakta a vészjelzőt, és a kormányra hajolva zokogott. Mindenki úgy csúszkált elindulásnál, mintha valaki rázná a felüljárót.

Tanulság: a téli gumi fontos, ezen ne spóroljatok, mert nagy baj lehet. És kerüljétek a felüljárókat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *