Galaxy Nexus uptime record (almost)

Néhány héttel ezelőtt véletlenül észrevettem, hogy a telefonom már vagy 200 órája be van kapcsolva. Általában 3-4 naponta rebootolom, megszokásból, de ez valahogy kimaradt. Szóval ment már több mint egy hete, de semmi lassulás vagy szaggatás nem volt, tökéletesen működött. Később aztán megkérdeztem a Google-t, hogy mit tud “Galaxy Nexus uptime record” témában, csak úgy, kiváncsiságból. Feljött pár fórum, kis böngészés után 1000 fölötti screenshotokat találtam, talán 1089 volt a legtöbb.

Úgy voltam vele, hogy magam is sportember vagyok, tavaly decemberben például még kettlebelleztem is párszor, miért ne próbálkozzunk meg valami hasonló, még geek-körökben is szánalmas rekordkísérlettel. A nagy rákészülés annyi volt, hogy ugyanúgy használtam tovább a telefont, mint azelőtt, csak néha csináltam egy screenshotot az uptime-ról, ill. feltettem egy uptime widgetet. Teltek-múltak a hetek …

Olyan 1050 óra körül járhattam, amikor véletlenül találtam egy blogot, amiben volt egy screenshot 1870 (!) óráról. Nem is blog volt, ráadásul sajnos megtaláltam, itt. Letörtem, mint a letört fülű bili letört füle. Oly’ messze még a cél, pedig azt hittem, mellkasszőrömmel csakhamar által szakajtom a célszalagot! Egyébként azóta se találom ezt a blogot, tán igaz se vót.

Újabb nagy levegőt vettem, beraktam még egy telefontöltőt a hátizsákomba (nem is hordtam magamnál egyébként egyet sem, egyszer kellett napközben, akkor kölcsönkértem, esténként töltöttem). Tovább teltek-múltak a hetek, csak egyre lassabban …

Aztán elkezdtem beszélni erről a fantasztikus teljesítményről ismerőseimnek, kollégáimnak. Figyeltem a reakciókat, az arcukat, miközben az uptime-mal kapcsolatos nehézségeket ecsetelem nagy átéléssel. Volt, aki nem nézett teljesen hülyének, sőt, akadt olyan is, aki később még rá is kérdezett, hogy hogy állunk. (Jól.)

Egyébként 1000 óra fölött kezdődött az igazi stressz. Mi van, ha tényleg lemerül? És ha véletlenül kikapcsolom? Vagy ha Kata megkaparintja, a földhöz vágja, és KIESIK AZ AKKUMULÁTOR??? Nem kívánom az ilyen izgalmakat senkinek se.

És végre eljött ez a hét, amit már olyan régen vártam: vasárnap este, családom körében megünnepelhetem a rekordot, fogadhatom a gratulációkat Regitől (aki végig mellettem állt!) és az értetlen pillantásokat Katától és Zizitől.

(…)

És akkor beütött a mennykő … Békés szombat este, a lányok alszanak, a tévéből szól a Voice of Switzerland, ölemben a laptop, mellettem az ágyon (belül, le ne essen) a Szent Telefon. Aztán egyszer csak azt mondja Regi: jé, de fura a telefonod. Rápillantok, hát megállt bennem az ütő. Ott a kezdőképernyő, a lock screen kicsit áttetszik – mindig így néz ki, mikor újraindul … És tényleg, fogta magát, és 2 perccel e pillantás előtt se szó, se beszéd, se pittyegés, rebootolt. Így ér véget a világ dicsősége!

Szóval ennyi, 19 óra hiányzott, nem jött össze. Van egy screenshotom 1843 óráról, ill. a widget 1851 és felet mutat rekordként. 77 nap: szeretem ezt a telefont!

1843:36:17 1851:30:00

Azért angol a poszt címe, hogy jól megtaláljon a sok kocka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *