Yuppieblog: Kész…

írta:

| kategória:

Vég­re készen van ez a búval ked­ves dip­lo­ma­terv. Kicsit kés­tem, kicsit nem olyan, mint a töb­bi­e­ké, kicsit hosszú, de leg­alább kész. Nem hit­tem vol­na ezelőtt két és fél hónap­pal, hogy ez lesz belő­le. Most így vissza­néz­ve töb­bet tanul­tam magam­ról és úgy en bloc az egye­tem­ről, mint a koráb­bi évek­ben összesen.

Az oldal­szám­ról… Ami­kor elkezd­tem, meg­cé­loz­tam a net­tó (azaz a kivo­nat­tól az összeg­zé­sig) 50-et, mert az az aján­lott mini­mum. Aztán egy idő után a brut­tó (cím­lap­tól a köszö­net­nyil­vá­ní­tá­sig) 70-et, mert Bacsi­nak csak 69 — mutas­suk meg neki! Aztán lát­tam, hogy Ger­gő (aki szin­tén hall­ga­tó, de a Köz­gá Ker­té Cor­vi­nu­son, egyéb­ként meg a volt gimis osz­tály­tár­sam) szak­dol­go­za­ta (amit egyéb­ként ők úgy csi­nál­nak az utol­só fél­év­ben, hogy pont ugyan­annyi tár­gyuk van, mint a koráb­bi fél­évek­ben) 84 oldal, úgy­hogy azt lőt­tem be. Ez utób­bi (per­sze brut­tó­ról beszé­lünk) egyéb­ként is nagyon szim­pa­ti­kus volt nekem, mert­hogy 84, mint a szü­le­té­si évem, hehe. Aztán meg­lett a 84, har­col­tam is kemé­nyen a javít­ga­tá­sok­nál, hogy ne cso­rog­jon át 85-be, három­szor áttör­del­tem, hogy jó legyen. Aztán kide­rült, hogy kel­le­ne a bal olda­lon 3,5‑es mar­gót hagy­ni, hogy jó legyen a lefű­zés, úgy­hogy lett vagy 89 oldal… Na, itt fel­ad­tam, mert elsu­han­tam min­den koráb­bi határ mel­lett. Aztán eszem­be jutott, hogy Den­nis Rod­man, aki ugye a ked­venc kosa­ra­sam, a Bulls­ban 91-es mez­ben ját­szott, szó­val új célt talál­tam… Hoz­zácsaprak­tam egy Füg­ge­lé­ket, és már kész is volt a 91 oldal.

És mit csi­nál az ember, ha vég­re kisza­ba­dul a Word és az Excel get­tó­já­ból, mert­hogy befe­jez­te a dip­lo­ma­ter­vét? Just for fun bele­ve­ti magát a Word és Excel get­tó­já­ba, és csi­nál ilyen tren­di Web2.0‑s prog­ress diag­ramot.

Hm, mintha május első hetétől megugrott volna minden, nem is értem, miért...

(Aki sze­ret­ne yup­pie len­ni, az a dőlt betűs kife­je­zé­se­ket néz­ze erősen.)


Comments

Egy hozzászólás a(z) “Yuppieblog: Kész…” bejegyzéshez

  1. gogo­go

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük