Visegrádi bob – nem, nem, soha

“Nemajánló” rovatunk újabb szolgáltatással bővül…

Történt, hogy vasárnap, Esztergomból hazafelé tartva felmerült bennünk, hogy el kéne menni Visegrádra bobozni. Végülis útba esik a 11-es úton, korán indultunk el, bobozni jó, szóval miért ne.

Kis kacskaringózás után megérkeztünk a pályához. Gyanús volt, hogy miért ül egy néni a parkoló bejáratánál egy napernyő alatt. Hja, igen: fizetős a parkolás… Végülis miért ne lenne fizetős parkolója a bobpályának, ha már az ember odamegy náluk hagyni a pénzét. Sebaj, lássuk az árakat: személyautó – 1000Ft/nap… Na, itt lett először elegem, amit meg is mondtam, persze csak kultúráltan. Kérdeztük, hogy ha nem akarunk 30 perc ittlétért ennyit fizetni, mit tehetünk. “Van egy parkoló a várnál, 600m-re innen, az óra alapú” – király. Szóval rükverc, és irány a vár. Útközben láttunk egy Renault-t az út szélén parkolni (ez volt kb. fél km-re a bobtól, a vár még legalább ennyire volt még), hát szépen leálltunk mögé, mert ha valaki szabálytalan, akkor már te is lehetsz.

Visszasétáltunk a bobpályához, már a parkolónál voltunk, mikor egyszer csak lefékez mellettünk egy quad. Ránézésre legfeljebb 3-4 millióba kerülhetett, csillogott-villogott, mint a srác, aki rajta ült. “Az út mellett áll egy Renault és egy sárga Seat, a maguké?” – kérdezte a quados. “Igen” – ismertük be töredelmesen, mert megtörtünk a keresztkérdés súlya alatt. “Azonnal álljanak el, mert különben hatósági feljelentést teszünk!” – mondta a kedves úriember. Erre nem tudtunk mit mondani, szóval eldöntöttük, hogy ennyi bobozás elég is volt. Visszasétáltunk a kocsihoz (közben még kicsit azért “beszélgettem” a parkolós csajjal), és elmentünk a rákba…

Tanulság: a visegrádi bobpályát legközelebb akkor keressük fel, amikor felrobbant, eldózerolták, és behintették sóval. Aki szórakozni akar, az menjen el gokartozni, állatkertbe, vidámparkba.

4 Replies to “Visegrádi bob – nem, nem, soha”

 1. Ne haragudj, de szerintem ez szánalmas.
  Jó, parkolási díj rohadt dárga, meg minden. Számomra is felháborító… Tökre megértelek.
  De ha nem mentetek bobozni, akkor mi a fenének szólod le?
  És megmondanád, hogy ma mi olcsó? Semmi se. Minden marha drága. Ez van. Szokj hozzá. Ma már nem fog 5-10 ember 1000-2000 forintból jól elszórakozni. Ezen nem lehet változtatni.
  Csak ismételni tudom magam… Szánalmas.

 2. annie, számold már meg légyszíves, hogy hányan kérdezték, hogy mi a véleményed.

  egyébként meg tudod, mi a szánalmas? álnév mögött verni nyálat. tudom, mert régen én is ezt csináltam. aztán elmúltam 14 éves, és rájöttem, hogy vagy kussolok, vagy megmondom a nevemet, és utána – kussolok. ez utóbbit javaslom neked is, ld. kommentem első mondata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *