Visegrádi bob – nem, nem, soha

“Nemajánló” rovatunk újabb szolgáltatással bővül…

Történt, hogy vasárnap, Esztergomból hazafelé tartva felmerült bennünk, hogy el kéne menni Visegrádra bobozni. Végülis útba esik a 11-es úton, korán indultunk el, bobozni jó, szóval miért ne.

Kis kacskaringózás után megérkeztünk a pályához. Gyanús volt, hogy miért ül egy néni a parkoló bejáratánál egy napernyő alatt. Hja, igen: fizetős a parkolás… Végülis miért ne lenne fizetős parkolója a bobpályának, ha már az ember odamegy náluk hagyni a pénzét. Sebaj, lássuk az árakat: személyautó – 1000Ft/nap… Na, itt lett először elegem, amit meg is mondtam, persze csak kultúráltan. Kérdeztük, hogy ha nem akarunk 30 perc ittlétért ennyit fizetni, mit tehetünk. “Van egy parkoló a várnál, 600m-re innen, az óra alapú” – király. Szóval rükverc, és irány a vár. Útközben láttunk egy Renault-t az út szélén parkolni (ez volt kb. fél km-re a bobtól, a vár még legalább ennyire volt még), hát szépen leálltunk mögé, mert ha valaki szabálytalan, akkor már te is lehetsz.

Visszasétáltunk a bobpályához, már a parkolónál voltunk, mikor egyszer csak lefékez mellettünk egy quad. Ránézésre legfeljebb 3-4 millióba kerülhetett, csillogott-villogott, mint a srác, aki rajta ült. “Az út mellett áll egy Renault és egy sárga Seat, a maguké?” – kérdezte a quados. “Igen” – ismertük be töredelmesen, mert megtörtünk a keresztkérdés súlya alatt. “Azonnal álljanak el, mert különben hatósági feljelentést teszünk!” – mondta a kedves úriember. Erre nem tudtunk mit mondani, szóval eldöntöttük, hogy ennyi bobozás elég is volt. Visszasétáltunk a kocsihoz (közben még kicsit azért “beszélgettem” a parkolós csajjal), és elmentünk a rákba…

Tanulság: a visegrádi bobpályát legközelebb akkor keressük fel, amikor felrobbant, eldózerolták, és behintették sóval. Aki szórakozni akar, az menjen el gokartozni, állatkertbe, vidámparkba.

Published by

laci

"Születtem Dolhán, egy kutyán, tizenkettőben, Gezarol után." R.J.

4 thoughts on “Visegrádi bob – nem, nem, soha”

 1. Ne haragudj, de szerintem ez szánalmas.
  Jó, parkolási díj rohadt dárga, meg minden. Számomra is felháborító… Tökre megértelek.
  De ha nem mentetek bobozni, akkor mi a fenének szólod le?
  És megmondanád, hogy ma mi olcsó? Semmi se. Minden marha drága. Ez van. Szokj hozzá. Ma már nem fog 5-10 ember 1000-2000 forintból jól elszórakozni. Ezen nem lehet változtatni.
  Csak ismételni tudom magam… Szánalmas.

 2. annie, számold már meg légyszíves, hogy hányan kérdezték, hogy mi a véleményed.

  egyébként meg tudod, mi a szánalmas? álnév mögött verni nyálat. tudom, mert régen én is ezt csináltam. aztán elmúltam 14 éves, és rájöttem, hogy vagy kussolok, vagy megmondom a nevemet, és utána – kussolok. ez utóbbit javaslom neked is, ld. kommentem első mondata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *