The Rong way to do Agile

írta:

| kategória: ,

Jövő héten megyek Scrum Alli­ance-os tré­ning­re, majd mesé­lek róla, de nem is ez az érde­kes. Vala­hol talál­tam egyet a len­ti vide­ók közül, és annyi­ra meg­tet­szett, hogy meg­néz­tem min­det. Ha vala­ki­nek van 5 fölös per­ce, akkor aján­lom eze­ket, mert igen vic­ces mindegyik.

Spe­ci­fi­ca­tions

Team Struc­tu­re

Plan­ning

Stand-ups

Ret­ros­pec­ti­ves

Érde­kes lehet az Atlas­si­an­nál dol­goz­ni, biz­tos water­fall­ban dol­goz­nak, hö hö hö. És Rally‑t vagy VersionOne‑t hasz­nál­nak, hi hi hi.

Ami pedig ennél is vic­ce­sebb: ami­kor az uno­ká­im­nak (akik nyil­ván infor­ma­ti­ku­sok lesz­nek, mint a nagy­pa­pa) mesé­lek a mun­kám­ról, majd hall­gat­ják a szto­ri­kat (érted, szto­ri, he he he) a Scrum­ról meg a töb­bi móká­ról. És majd szé­pen hát­ra­dől­nek, és maga­biz­to­san azt mond­ják: nagy­pa­pa, most vic­celsz? Hogy lehet, hogy nem is gon­dol­ta­tok arra, hogy a JUPITY sze­rint dol­goz­za­tok?! Hisz annyi­ra magá­tól érte­tő­dő az egész! Még a nevé­ben is ben­ne van: you meg pity, hogy nem ezt hasz­nál­tá­tok! Agi­le, ha ha ha!

Bocs.


Comments

2 hozzászólás a(z) “The Rong way to do Agile” bejegyzéshez

  1. Lexandro avatar
    Lexandro

    Meg­jegy­zem agi­le != scrum, de sokan azt hiszik :)

    Mi pl. scrum­ba­no­zunk es rem­elem egy­szer tel­je­sen meg­ol­he­tem az ite­ra­cio ala­pu fej­lesz­test, hogy az iga­zi fea­tu­re fej­lesz­te­sek­re kon­cent­ral­has­son az ember, ne pedig time-boxed kap­ko­das legyen az egesz.

  2. Hát Laci, eze­ket a vide­ó­kat nem ismer­tem, köszö­nöm, fel­dob­ták az estém.

    Én azon gon­dol­koz­tam, hogy majd ami­kor idős leszek és mesé­lem hogy dol­goz­tunk, akkor a gye­rek inkább majd azt kér­di: ti még dolgoztatok???

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük