Kaprun Vol. 2.

írta:

| kategória: , ,

A sielés/snowboardozás vala­hogy olyan, hogy tény­leg csi­nál­ni kell, nem olyan jó doku­men­tál­ni, néz­ni, meg­blo­gol­ni, ilye­nek. Szó­val a sí/snowboard tisz­ta poresz. Utol­só nap kivit­tük magunk­kal a fény­ké­pe­ző­gé­pet, és csi­nál­tunk 40+ képet, a Kap­run­ban lőtt képek 90%-át, mert­hogy a mara­dék napo­kon — snow­boar­doz­tunk, és kész. És hiá­ba vol­tunk kül­föl­dön, hiá­ba vol­tunk gyö­nyö­rű helyen, egy­szer sem volt ben­nünk az, hogy de kéne már egy kicsit fotóz­ni, vide­óz­ni. Nem, inkább csúsz­tunk még egyet.

Azért lesz egy kis fotó­blog, sőt, a poszt végén lesz egy fan­tasz­ti­kus videó, amin snowboardozom.

Vonat
Kap­run neve onnan lehet isme­rős, hogy itt volt 2000 novem­be­ré­ben az a kataszt­ró­fa, ami­kor a bar­lang­ban kigyul­ladt a gleccser­vo­nat, és meg­halt sok sielő. A sín­pá­lya azóta is meg­van, csak a bejá­ra­tot falaz­ták be.

Felvonó
A hat nap alatt men­tünk vagy 15 külön­bö­ző fel­vo­nó­val. Két ugyan­olyan se volt, volt “két­szo­bás nagy”, “egy­szo­bás kör­be­ülős nagy”, “négye­sü­lős”, “fütött ülé­ses ötös- és hatosü­lős”, meg ezek­nek min­den­fé­le kom­bi­ná­ci­ó­ja. Mind­egyik­ben közös, hogy nagy szél­ben fur­csán len­ge­nek, és időn­ként megállnak.

Mink
Men­tünk fel­fe­lé a pályá­ra a “kör­be­ülős­sel”, fotóz­gat­tuk egy­mást, aztán egy hol­land srác csi­nált rólunk közös képet. Köszi.

Kitzsteinhorn
Ilyen volt utol­só nap az idő Kap­run­nál (a hegy neve Kitzs­te­in­horn). Note: min­den pálya, fel­vo­nó, üzlet, étte­rem stb. megy, az idő töké­le­tes. Bez­zeg a máso­dik napon akko­ra szél­vi­har volt, hogy ment kb. két fel­vo­nó, és lezár­ták majd’ mind­egyik pályát — nem is volt más lehe­tő­sé­gem, mint éle­tem máso­dik snow­boar­dos nap­ján, 7 kék pályás csú­szás után lemen­tem egy hepe-hupás piros pályán…

A hegyen
Vala­mi­lyen isko­la­szü­net volt a héten Német­or­szág­ban, ezért az utol­só napok­ra ren­ge­te­gen let­tek a sípá­lyá­kon. Hatal­mas tömeg, hosszú sor — sze­ren­csé­re ekkor mi már csak fotóz­gat­tunk meg sétál­tunk. Hát­tér­ben éle­tem első tel­je­sí­tett sípá­lyá­ja (kék 1‑es @ Kitzsteinhorn).

Kaprun
Kap­run, Kitzs­te­in­horn. Két fel­vo­nó, a szel­lem­vo­nat, hegyek, fák, hüt­te, sielők és boar­do­sok. Ennyi.


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük